zondag 24 februari 2013

Kong Kha

De open keuken van Kong Kha
Vrijdagavond ging ik met vrienden uit eten in een restaurant dat al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje stond, Kong Kha. Niet omdat dit restaurant nou zo'n grote reputatie heeft (alhoewel het ooit een 9.5 van Johannes van Dam heeft gehad) maar omdat daar sinds november af en toe door de eigenaresse van de roode baron wordt gewerkt. Toen onze stamkroeg sloot twijfelde zij over wat ze zou gaan doen maar een ding stond vast, zij zou af en toe bij Kong Kha gaan werken en uiteraard had ik beloofd daar een keer te komen eten.

Welnu vrijdag was het zover en waren we met zijn zessen naar de Rijnstraat getogen alwaar Kong Kha ligt. Er stond al een tafel voor ons klaar (voor 8 personen want onze vriendin kwam ook gezellig met ons mee-eten). Uiteraard mochten we niet zelf bestellen maar deed zij dat en al gauw kwam er een niet aflatende stroom aan eten voorbij trekken. (Naast dat eten zagen wij trouwens aardig wat bekenden want de kokkin cq. eigenaresse hadden we al eens eerder ontmoet en ook diverse andere daar binnen lopende dames kenden wij).

Terug naar het belangrijkste onderdeel het eten. Welnu dat kon aan twee omschrijvingen voldoen, erg goed en meer dan genoeg. Er waren stapels voorgerecht hapjes zoals saté, kip in bamboe, viskoekjes, spare ribs, loempia's, soep voor wie dat wilde (ik nam de tom yam, een garnalen soep in kokos melk). Er kwam ook papaja salade op tafel waar met name ik en de Thaise dames van genoten maar die de rest van het gezelschap best wel pittig vond. Verder was er uiteraard pad Thai, kip en garnalen gerechten en een bordje met bladeren en takjes. Kortom een echte Thaise maaltijd, van alles en nog wat dat door iedereen gedeeld werd en waaronder ook een aantal Thaise specialiteiten. We hadden prima gegeten en het was erg leuk om onze vriendin weer te zien, en ik zal zeker weer een keer terugkomen voor een dergelijk avondje. Kong Kha is echter geen restaurant om uitgebreid te gaan eten want net zoals de little Thai prince is het meer een eethuisje waar je voor een prima prijs een uitstekende maaltijd eet, echter niet een zaak om lang te blijven natafelen als je dat zou willen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten