maandag 22 augustus 2011

het prinsengracht concert

Na het diner (vette kledder voor iedereen) was het tijd om ons op te maken voor het concert. De hapjes werden uitgestald, de feestverlichting werd ontstoken en er werd gelounged onder het genot van een drankje.

Als eerste was er het voorprogramma, het Tim Kliphuis kwartet. Dit kwartet speelde bewerkingen van klassieke nummers overgoten met een jazzy, zigeuner en folk sausje. Ik kende het niet maar werd erg plezierig verrast door de muziek. Ondanks enkele regendruppels bleef het gelukkig droog en warm en na het opwarmertje was er een korte pauze voordat de life uitzending zou beginnen met het Nederlands blazers ensemble als begeleiders van Pieter Wijspelweij (cello), Ronald Brautigem (piano) en Eva-Maria Westbroek. Het was allemaal erg mooi maar zoals altijd vond ik opera het mooist en won Eva-Maria daardoor op punten. Alles verliep zonder problemen alleen het publiek was iets te enthousiast bij Ave Maria. Op het eind zit er een pauze in het nummer waarna het slot volgt, maar velen (ook kenners) begonnen veel te vroeg met klappen waardoor het slot niet meer kwam. Dit werd later nog ironisch door de presentator aangestipt met de opmerking dat wij helaas Othello's slotopmerkingen niet hadden mogen horen.

Vervolgens kwamen alle artiesten op voor eerst een Leonard Bernstein nummer uit Peter Pan, vervolgens een medley van Jordaan nummers wegens 30 jaar prinsengracht concert en uiteindelijk de afsluiting waar iedereen op zit te wachtten, op de Amsterdamse grachten. Het was wederom een top dag en uiteraard bedankt aan mijn vrienden voor het aan boord zijn van hun boot. Volgend jaar in de herhaling en ik zal de tas met verrassende hapjes regelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten