zaterdag 9 juli 2011

Schuitje varen

Een van de dingen die ik erg leuk vind is op het water zijn en tijdens vakanties probeer ik hier meestal wel iets mee te doen. Zo ben ik vorig jaar in Bangkok met diverse vaartuigen op de Chao Phraya geweest. Ook Istanbul biedt met de Bosporus weer een mooie kans om de stad ook vanaf het water te bekijken.

De eerste optie is om met de standaard ferry trip van de zuidkant van de Bosporus naar de noordkant te varen en daar na een paar uur verblijf weer terug te varen. Het is uiteraard de goedkoopste optie maar ook de minste. De boten zitten altijd vol en de kans op een goede plek is minimaal. Verder is er geen gids aan boord en wordt er niets verteld. Optie 2 is een cruise te maken met een tour organisatie. Uiteraard een stukje duurder maar daar krijg je wel wat voor. Zo zijn er stops bij diverse bezienswaardigheden met gids, wordt je met een minibus bij je hotel opgepikt en zit er een lunch bij inbegrepen. Je hebt de keuze tussen een dagtocht en een ochtend of middag tocht.

Een andere keuze is beide te doen. Op een dag doen we de ochtend tocht met paleis en fort bezoek en we gaan op een andere dag met de openbare ferry naar Anadolu Kavagi helemaal in het noorden, brengen daar een paar uur door (inclusief de door iedereen aanbevolen lunch in een van de vele vis restaurants) en nemen dan de boot weer terug.

2 opmerkingen: