dinsdag 26 juli 2011

De vlucht en de taxirit

We stapten aan boord van de Boeing 737 van Transavia voor de vlucht naar Istanbul. Het toestel zat helaas helemaal vol zodat we geen extra ruimte konden veroveren. We vertrokken een kwartier te laat maar verder verliep de vlucht probleemloos. Zoals verwacht kon je betalen voor alles wat je
bestelde maar de prijzen waren fatsoenlijk (€2.50 voor een cola). De film was er helaas een die ik al gezien had op een vorige vlucht, dus er was weinig meer te doen dan het tijdschrift dat ik van Dennis had gekregen te lezen met daarin de 10 must see dingen in Istanbul.

We landen om half elf onder luid applaus van het klapvee dat in het toestel zat (charters is toch wat anders dan lijnvluchten). Op de luchthaven liep alles op rolletjes, snel de benodigde visa aangeschaft, door de douane en bagage claim heen en we stonden in Istanbul. Ook een taxi was snel gevonden en we stapten in voor de rit naar ons hotel. Aangezien we in het Aziatische gedeelte geland waren en naar het Europese gedeelte moesten was het een flinke rit. De taxichauffeur sprak (uiteraard) geen Engels en het hotel was ook niet te vinden op de Tom Tom. Gelukkig had René de briljante inval om onder de vorige naam te zoeken en dat leverde wel een hit op. Hoogtepunten van de rit was toch wel over de verlichte bruggen van de Bosporus en door het erg drukke verkeer  manoeuvreren met hoge snelheid door onze chauffeur. Heelhuids werden we voor ons hotel afgezet en de reis was beëindigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten