zondag 17 juli 2011

Reypenaer

Dit weekend stond er een kaas proeverij op de agenda. De vrouw van een van mijn beste vrienden had via marktplaats een voucher met 50% korting gekocht voor een proeverij van een uur bij Reypenaer. We hadden rond de dam afgesproken en ondanks wat voice mail problemen vonden we elkaar tenslotte bij O'Reyills, waarna we het stukje naar het proeflokaal liepen.

We waren exact op tijd en liepen de trap af naar het klaslokaal waar de proeverij plaatsvond. Een kort verhaal van de gastvrouw plus een film over het bedrijf en en hun rijpingspakhuis later was het tijd voor de proeverij. We kregen alle zes kazen van het bedrijf te proeven, twee geiten en vier koeien kazen. Dat bijgestaan door een fruitige witte en een zoete rode wijn en een glas port voor bij de stevige kazen. Slechts een van de kazen (de jonge) beoordeelden we als minder, de anderen waren lekker tot zeer lekker te noemen, waarbij de grote winnaar toch wel de Reypenaer XO was, een tweeënhalf jaar gerijpte kaas met een uitgesproken smaak. Toen de gastvrouw ook nog eens vertelde dat een Oban whisky prima bij deze kaas paste was ik helemaal overtuigd van de kwaliteit van de kaas. Al en al een welbesteed uurtje met dank aan Nicky voor het regelen van het geheel!

2 opmerkingen:

  1. Hoe verhield het zich met de proeverij van L'amuse?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In basis hetzelfde met als grote verschil dat de kaas van een bedrijf is en dat Betty meer goeroe is dan onze gastvrouw. Het snijden hier was trouwens erg goed geregeld, een mooie guillotine op tafel!

    BeantwoordenVerwijderen