woensdag 27 juli 2011

Culinair hoogtepunt

Na de bootreis en wederom een wandeltocht van René (buit deze keer kado's voor zijn dochter) was het tijd voor de avond maaltijd. De planning was om
naar een Thais restaurant in Galata te gaan maar René had het adres niet paraat en de taxi chauffeur keek niet al te begrijpend bij zijn verhaal van daar en daar en bij die bioscoop. We bleven dus in ons eigen buurtje en kwamen bij Ottomaans restaurant pasazade terecht. Het zag er allemaal keurig uit en ook niets van het je moet bij ons komen eten gebeuren. We zetten ons neder en de kaart kwam en die beloofde veel. Mooie gerechten en een correcte bediening dus de lat lag hoog. Er kwamen diverse soorten eigengemaakt brood met olie en een kaasachtig tapenade. Voor had ik koude mezes, diverse hapjes uit de Turkse keuken met o.a. aubergine, humus, yoghurt, couscous en nog twee gerechten. Mooi gepresenteerd en allemaal even lekker, alhoewel de aubergine de winnaar was. Onze hoofdgerechten
bestonden uit eend met padano rijst en voor mij zeebaars met rijst.Wederom de presentatie was af en de smaken erg mooi. Na namen we een raki (dat moet je toch een keer gedronken hebben) en de thee met turkish delight was contemplary. Een top maaltijd voor een erg laag bedrag (84 lira), ik kan dit restaurant dan ook aan iedereen aanbevelen die in deze buurt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten