zaterdag 30 oktober 2010

La storia

Deze vrijdag was het weer zover het kwartaal etentje van de boys werd gehouden. Organisator Frank had zijn keuze laten vallen op Italiaans restaurant La storia in Wijdewormer van de zoon van restaurateur Mario. De afspraak was om 8 uur daar het een kleine zaak is en men kennelijk in een voor 8 uur groep (ouders met kinderen en mensen die haast hebben) en een na 8 uur groep werkt. Dennis en ik waren te vroeg en konden dus staand wachten tot onze tafel beschikbaar kwam. Twee aardige mensen met nog twee plekken aan hun tafel vroegen ons echter er bij te komen zitten en stelden ons alvast op de hoogte van het lekkers (de hele kaart eigenlijk) dat het restaurant te bieden had. Toen Simon en Frank binnenkwamen was onze tafel klaar en schoven we gevieren aan.

We hadden geen tijd om de kaart te bestuderen want de eigenaar schatte ons meteen goed in als een stel lekkerbekken en vroeg of wij interesse hadden in een menu van vier gangen (waar wij er tenslotte nog meer van maakten) en bij het opnoemen van de heerlijkheden gingen wij daar meteen voor. Er werd een prima fles rode wijn gebracht bij de schaal met o.a. carpaccio, suikermeloen met ham, een bitterbal van olijf, caprese en nog veel andere heerlijkheden. Gespreksonderwerp was o.a. vakantie daar Simon net terug was uit Thailand en ik daar bijna heen ging. De volgende gangen arriveerden in een prettig tempo en bestonden uit een heerlijke verse zuppa di pomodori, een pasta met wild of een ravioli, vis of vlees als hoofdgerecht, Italiaanse kazen, diverse desserts en ijs. Afgesloten werd er met koffie (espresso of cappuccino) met daarbij een likeurtje. Om in Italiaanse sferen te blijven nam ik daar een grappa bij.
Zoals bij elke bijeenkomst van de boys werd er flink gelachen maar de recordhouder was deze keer Frank. Toen Simon op een gegeven ogenblik dacht een onschuldige opmerking te maken kopte Frank daar een snoeihard antwoord op in waarop Dennis het zo ongeveer bestierf. Toen Simon vervolgens diverse malen poogde de zaak te redden betekende dat helemaal het einde van Dennis die wanhopig in zijn servet wegvluchtte om zichzelf weer enigszins onder controle te krijgen. Dat was echter een hopeloze poging en het duurde dan ook minuten voor hij weer aanspreekbaar was. Uiteindelijk gingen wij als laatste gasten uit de zaak weg na een topavond. Hulde aan organisator Frank voor de keuze van deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten