maandag 4 oktober 2010

Eten met (ex)-collega’s


Na het verlaten van de zon was het een erg korte wandeling naar de tweede stop, restaurant Wing Kee op de zeedijk. Net zoals alle chinezen op de zeedijk krijg je ook hier de echte Chinese keuken te proeven en niet de Hollandse chinees zoals in het merendeel van de Chinese restaurants in Nederland. De specialiteit van Wing Kee is trouwens de Peking eend waarvan je vele exemplaren voor het raam ziet hangen. Andere vermeldenswaardige attributen bij Wing Kee zijn de gezellige tl balken aan het plafond en de prima thee die ze schenken.

Bij binnenkomst was er al een tafel voor ons klaargezet want de organisator van het avondje is zelf ook Chinees en regelt alles van te voren. Zo mag er ook niemand bestellen want dat doet hij en in het Chinees. De start was een prima Won Ton soep die in grote terrines op tafel gezet werd. Nieuw deze keer was dat er naast de stokjes ook bestek lag maar (bijna) iedereen trok zich daar niets van aan en haalde de stokjes uit het foedraal. Ook nieuw was dat er borden aangeboden werden na de soep maar nu was iedereen resoluut er zou zoals altijd uit de soepkommen gegeten worden. En gegeten werd er want naast de mie en rijst verscheen er schalen met voedsel op tafel. Zo waren er Chinese groenten, rundvlees, garnalen in drie variëteiten, babi pangang (en dan de Chinese en niet de Hollandse variant) en nog veel meer. Als de schalen leeg begonnen te raken werden er weer nieuwe dingen op tafel gezet totdat ook de grootste eter in het gezelschap zich gedwongen zag de strijd te staken. Voldaan werd er dan ook van tafel gegaan voor het laatste deel van de activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten