zaterdag 23 oktober 2010

De omgeving van Bangkok

Bangkok is de derde en laatste stop in onze Azië vakantie en we brengen hier de meeste tijd door. We gaan hier dan ook de meeste dingen doen en deze blogpost geeft inzicht in wat we buiten Bangkok gaan doen. Uiteraard komt er een vervolg met de dingen die we in Bangkok zelf  gaan doen.

Als eerste staat er een activiteit op de rit die ik nooit verwacht had te gaan doen in Bangkok, fietsen. Er is al jaren een Nederlander woonachtig in Bangkok die allerlei trips organiseert. De mooiste is de gecombineerde boot en fietstocht door Bangkok en omgeving. Deze tocht duurt 5 uur en is inclusief eten en drinken, 2 bootreizen en een briefing voor vertrek. Er gaan twee gidsen en maximaal 8 gasten mee. Nog even beslissen of we de ochtend of middag tocht nemen en welke dag dan kan er geboekt worden.



Activiteit twee vindt ver buiten de stad plaats en is een bezoek aan het tempel complex in de stad Ayutthaya. Deze stad biedt heel veel historische tempels en paleizen en was de tweede stad in Thailand. In de 17e eeuw was het een van de grootste handelssteden in de wereld met meer dan 1 miljoen inwoners. Daarnaast gaan we deze dag een van de drijvende markten in de dorpjes ver buiten Bangkok bezoeken.

In Nederland zou je gaan uitzoeken hoe je overal moet komen en welke vervoersmiddelen je nodig hebt maar in Thailand werkt het heel anders. Je vraagt aan je 5* hotel om een chauffeur met een auto (altijd nieuwe auto's en meestal een splinternieuwe Mercedes) en deze komt je dan ophalen op de dag van vertrek en regelt dan alles voor je. En het kostenplaatje? Voor een €25 ben je klaar! De buiten Bangkok activiteiten zien er goed uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten