maandag 30 augustus 2010

Paradijs


Na het aperitief in Kafé België was het tijd voor de avondmaaltijd. Mijn gastheer had hiervoor een restaurant uitgekozen waar hij zelf ook nog nooit geweest was. Zijn keuze was op twee dingen gebaseerd. Een review uit de plaatselijke pers waar men het over een echt Chinees restaurant had (herkenbaar aan het feit dat er veel Chinezen komen eten) en een artikel van Ronald Giphart in Elsevier magazine over zijn favoriete restaurants in Utrecht n.a.v. het verschijnen van zijn boek troost.

Na enig zoeken vonden wij het restaurant op Vredenburg en betraden een klassiek Chinees restaurant qua inrichting. De kaart werd gebracht en wij bladerden er door heen. Het zag er allemaal wel goed uit maar we konden niet echt beslissen. Hierop werd aan de bediening gevraagd om ons te verrassen met de mededeling dat wij alles aten en men dus nergens rekening mee hoefde te houden. (Onze eindconclusie was dat er toch enigszins rekening met de westerse smaak was gehouden want de onder Chinezen zeer populaire ingewanden hadden wij niet op tafel gekregen.) Wat we wel kregen maakte ons echter erg blij. We begonnen met een viertal voorgerechten. Twee maal dim sum (garnalen en rund), één soort rundvlees in wontonachtige verpakking maar dan anders en de topper van de voorgerechten, inktvis (stevig wit vlees) verpakt in een soort origamiachtige sprietjes. Top!

De verwachtingen waren dus hoog voor het hoofdgerecht maar deze werden probleemloos ingevuld. We kregen wederom vier gerechten, en bij het zelf proeven herkenden wij het rundgerecht en het varkensgerecht (echte Chinese babi pangang) maar de andere twee waren toch een probleem. Een bleek een kipgerecht met pepertjes te zijn, de ander bleek een garnalengerecht te zijn. Toch wel twee herkenbare dingen maar pas na de hulp van de bediening herkenden we wat het was. We hadden nasi erbij en ondanks dat wij beide grote eters zijn hadden we grote moeite om alles weg te werken. Er bleven dan ook, helaas, wat kleine restjes achter. De rekening na afloop was net zo goed als het eten, €75 inclusief drankjes, koffie en fooi. Kortom fantastisch eten voor een fantastische prijs, een aanrader!

1 opmerking:

  1. Een andere goede Chinees op Hoog Cathrijne, http://www.smulweb.nl/149796/restaurant/recensie/Chinees-Indisch-Restaurant-Tai-Soen.

    BeantwoordenVerwijderen