zondag 10 januari 2016

The captain's dinner

Een oer Hollandse maaltijd
Eens per jaar ga ik mij te buiten aan the captain's dinner, Waar de naam precies vandaan komt weet ik niet (er zijn meerdere varianten van de oorsprong aanwezig) maar het is in ieder geval een maaltijd die staat in de maag.

De variant van mijn vader (want ik maak het niet zelf maar eet het bij mijn ouders) bestaat uit aardappelen, capucijners, speklapje, kaantjes, rauwe ui, gebakken ui, zilveruitjes, augurk en dan afgemaakt met een klodder mosterd en een klodder piccalilly. Je bord zit aardig vol gestapeld als alles erop ligt en daarbij neem je dan een glas goede rode wijn en het genieten kan beginnen.Welnu mijn vader is nog steeds een uitstekende kok want het smaakte van de eerste hap tot de laatste maar na die laatste hap ligt er toch wel een behoorlijke steen op je maag. Dat is de reden dat ik het maar een keer per jaar eet maar die ene keer laat ik het mij bijzonder goed smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten