zondag 31 januari 2016

Seymour

Kaas
Vrijdag was het weer tijd voor het eten en film tweeluik en voor de maaltijd was de keuze op Seymour gevallen. Onder het genot van een witte en rode wijn werd de kaart bestudeerd en werden er keuzes gemaakt. Ik voelde echter wat warms op mijn schoot en het bleek dat de kaars op tafel flink was uitgelopen en de gesmolten was een een mooi spoort naar mij had getrokken. Mijn broek was ontkomen maar in de mouw van mijn sweater was wat kaarsvet gelopen. Onder verontschuldigingen van de bediening kreeg ik een natte doek voor mijn mouw, een nieuw servet, een top om het kaarsvet thuis te verwijderen en de verzekering dat indien dat niet lukte er een rekening naar het restaurant kon.
Hertenrug
Daarna konden we bestellen en dat werd tonijn en hertenrug voor mij en steak tartare en de hamburger van het huis voor mijn kompaan. De voorgerechten smaakten prima en ook de hoofdgerechten was niet op aan te merken. Mijn hertenrug was de klassieke manier met zuurkool, spruitjes, stoofpeer en kastanjes. Begeleid door een stevige rode wijn was het heel erg lekker.

Als dessert koos ik het kaasplankje en de overkant van de tafel ging voor een koffie met likeur. Ik kreeg mijn kaasplankje zonder enige uitleg over de kaas wat ik niet al te netjes vond en toen ik de rekening vroeg bleek er geen enkele compensatie voor het incident met het kaarsvet op te staan. Dat deed mij dan ook besluiten tot iets wat ik heel erg zelden doe in een restaurant, ik gaf geen fooi bij de rekening. Qua eten kan ik Seymour van harte aanbevelen, de bediening kan echter nog wel iets leren is mijn mening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten