dinsdag 10 februari 2015

Song kwae

Een rijkgevulde tom yam kai
Vrijdagavond was het weer tijd voor een gezellige avond met een collega en diens vrouw, die vroeger ook bij ons had gewerkt. Hun jongste kinderen waren uit logeren en de oudste kon inmiddels alleen thuisblijven dus niets hield ons tegen.

We hadden om zes uur afgesproken bij de zon voor een biertje en liepen daarna door naar Song Kwae, een Thais restaurant op de Nieuwmarkt. Het was druk maar er was nog een tafeltje vrij en onder het genot van een Chang bestudeerden wij de kaart. Onze vegetariër ging voor de loempia's en een gerecht met garnalen, de vleeseter voor de mix van voorgerechten en de koe met basilicum en ik voor twee pittige kip gerechten. Voor de pittige kippensoep en als hoofdgerecht lap kai, een pittige Thaise specialiteit van fijngehakte kip met kruiden Het eten was top, de prijs was prima, het enige minpunt was het continu vragen of je extra drank wilde hebben. Kortom goed eten maar de bediening kan iets minder pushy.

Na afloop van de maaltijd liepen wij naar de hartjes om de avond gezellig af te sluiten en ik moet zeggen dat dit zo langzamerhand dit toch wel aanspraak begint te maken op de titel van nieuwe stamkroeg op de zeedijk en omgeving. Ook nu was het weer erg gezellig met prima bediening, goed boer en lekker hapjes. Op een gegeven ogenblik kwam er een einde aan de uiterst gezellig avond en was het tijd om naar huis te gaan. Wederom een top avond die we over een tidje vrolijk weer gaan herhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten