maandag 10 februari 2014

Voedsel Chicago style

Italian beef
Chicago, één van de steden van Amerika 2014, heeft drie verschillende eigen varianten van vette kledder voedsel en uiteraard moeten we die gaan proberen tijdens de vakantie. Via de Chicago pagina van wikitravel had ik al gauw de aanbevolen plekken gevonden om van deze lekkernijen te gaan genieten.

De eerste van de drie is de Chicago hot dog. Deze onderscheid zich van de standaard hot dog doordat het op een maanzaad broodje zit, een complete groentetuin aan toppings heeft en, last but not least, er mag ABSOLUUT geen ketchup op zitten. De beste plek om van een echte Chicago style dog te genieten schijnr Portillo's te zijn dus die staat genoteerd op de lijst. Nummer twee is de deep dish pizza, dit is een pizza met een hoge rand, eerder een vlaai dan de platte pizza's zoals wij die geweend zijn. Hier gaan dan heel veel toppings op om de vlaai te vullen en dan in de omgekeerd volgorde om te zorgen dat de kaas bv niet verband ligt deze onderop. Er worden een paar plaatsen aanbevolen zo zijn er de restaurants Uno (waar deze pizza is uitgevonden) en Due (geopend omdat Uno te druk was geworden) of cafetaria Gino's. Misschien gaat het Gino's worden want dat past wel mooi op de dag dat we onze binnenlandse vlucht naar Minneapolis hebben.

De derde en laatste op de lijst is een sandwich, de Italian beef. Dit broodje bevat dun geschaafd rundvlees dat gestoofd is in knoflook, oregano en nog wat andere kruiden. Het wordt dan overgoten met de eigen sappen en met zoete of hete pepers naar keuze. Dennis raadt deze af maar waarschijnlijk gaan we er toch eentje proberen en dan bij een restaurant dat ze zelf maakt en vers opdient en niet eentje dat alles inkoopt en het vlees en de sappen apart bewaard om ze te verhitten en te serveren. De beste keuzes zijn dan Mr. Beef of Luke's of Chicago..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten