zondag 23 februari 2014

Julius bar&grill

De bites met op de achtergrond de sauzen
Vrijdagavond was ik met Dennis uit eten en Dennis had zijn keuze laten vallen op Julius bar&grill. Dit is een nieuw restaurant opgezet door Julius Jaspers met als thema gegrilde gerechten van zowel de big green egg als van een eigengemaakte grill. We hadden om half zeven gereserveerd en betraden een nog erg rustig restaurant dat echter al snel volliep met gasten en dat bracht ook meteen het enige minpunt van de zaak aan de orde. Het was heel erg luidruchtig en je moest behoorlijk hard praten om elkaar te verstaan.

Het ging echter om het eten en we startten met een selectie van de bites. Dat was al een behoorlijke maaltijd op zich en ik poogde er dan ook niet al te veel van te nemen. De baba ghanoush was echter dusdanig lekker en ook de rillette van makreel was erg goed dus eigenlijk nam ik er al te veel van. Hierbij dronk ik een sparkling shiraz uit Australië, net zoals al zijn soortgenoten aan de zoete kant maar hij deed het prima bij de bites. De misser van de avond was echter dat het voorgerecht enkele seconden gebracht werd nadat de bites op tafel stonden en wat schaapachtig werden deze door de ober weer weggehaald. Wij zagen echter dat hij door iemand die hoger in de pikorde stond aangesproken werd en even later kwam hij zich bij ons verontschuldigen voor zijn fout waarvoor hulde.

De mosterd vitello
Het voorgerecht was voor Dennis de pulled pork, toch wel DE BBQ klassieker en voor mij de mosterd vitello. Kalfsmuis in een mosterdzaadsaus met daarbij een mooie viognier uit Frankrijk. Saus was trouwens wel een van de sterke punten van Julius want op tafel stonden een viertal eigen sauzen bestaande uit ketchup, curry, knoflook en BBQ. Ik heb ze echter geen van vieren geproefd want zoals gezegd kwam de kalfsmuis met zijn eigen saus en als hoofdgerecht had ik een heerlijk stuk tonijn van de grill en daar hoort, voor mij, alleen peper, zout en citroensap bij. Iets anders eroverheen doen is een misdaad tegen de tonijn vind ik. Dennis bleef in de klassieke sferen want voor hem was het de tournedos als hoofdgerecht aangevuld met side dishes van friet (drie maal gekookt), gegrilde groenten, tomatensalade en rode biet. Ik hield het naast mijn tonijn op een stukje tomaat en een stukje van de groenten want zoals gezegd hadden de bites al voor aardig wat vulling gezorgd. Geen van beiden hadden we dan ook ruimte voor een dessert (alhoewel de camembert in boerenbruinbrood van de big green egg erg goed klonk) en na mijn espresso verlieten we Julius dan ook weer. Dennis hartelijk dank voor een heerlijke maaltijd het smaakte meer dan prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten