donderdag 26 mei 2011

Sade

Na het heerlijke diner in de tuin was het tijd om naar Rotterdam te vertrekken. Eerst met behulp van de Tom Tom later met de iPhone aangezien Tommy niet genoeg stroom had. Alles ging erg voorspoedig tot we in Rotterdam het bord zagen dat de maas tunnels afgesloten waren. De omweg was goed aangegeven maar het kostte flink wat extra reistijd om bij Ahoy te komen. Aldaar reden we het parkeer terrein op (€11) en betraden de hal. We hadden snel onze plaatsen gevonden, namen wat te drinken en gingen zitten. Het voorprogramma hadden we gemist (daar hoefden we niet rouwig om te zijn volgens onze buren en binnen de 20 minuten startte de show van Sade.

Het was een erg strak podium met vier plateaus waarop 2 drummers, 1 keyboard speler en twee backing zangers. Sade stond daarvoor met een bassist en twee gitaristen waarvan een ook de sax deed. Achter de band stond een videowall die beelden gaf die bij nummers en sets pasten. Set 1 had een strak decor met veel keyboard ondersteuning en bestond uit voornamelijk nieuwe nummers. De set werd redelijk ontvangen maar bij de 2e set waarbij de setting die van een jazzclub in New York was bestond uit voornamelijk oude nummers. Het publiek ging hier volledig los en bij Jezebel liet Sade horen dat haar stem niet te lijden had gehad onder de jaren. De derde set bestond uit een mix van oud en nieuw en deze keer was de setting die van een rokerige nachtclub. De kleding van de band was per set aangepast en hier droeg Sade een mooie witte jurk. Na de laatste set kwam de band terug voor één laatste nummer in dezelfde setting maar hier droeg Sade een prachtige rode jurk tegen de zwart witte achtergrond en band. Zij ging meters de hoogte in op een onder haar rijzende stellage en het publiek ging uit zijn dak na een erg mooie show.

Na afloop bleven we even zitten om rustig naar buiten te kunnen gaan. We deden dit onder het genot van een ijsje (de ijs stand was nog open en had erg lekker ijs) om de weg naar huis in te zetten. Helaas viel dit onderdeel erg tegen want we hadden onderweg twee keer wegwerkzaamheden waardoor ik pas tegen twee uur thuis was. Het was een vermoeiende maar succesvolle dag geweest. Op naar ons volgende concert.

1 opmerking:

  1. Het publiek ging uit zijn dak bij Sade? Werden ze wild en staken ze een aansteker aan :-)??

    BeantwoordenVerwijderen