dinsdag 10 mei 2011

Amerika 2011 een retrospective

De afgelopen dagen heb ik met Simon en Dennis door Florida gezworven. Deze keer helaas zonder onze vaste mattie Frank, hij kon niet onder zijn familie verplichtingen uit. We hebben het met zijn drieën erg goed gehad in het Florida zonnetje, de temperatuur was constant strak boven de dertig graden en op 2 kleine buitjes na hebben we geen slecht weer gehad. De volgende keer moeten de drie musketiers echter weer verenigd zijn en gaat Frank gewoon mee. Hier een korte terugblik op de diverse gebeurtenissen.

Vervoer:
Deze keer was het vervoer beperkt tot rijden en vliegen. We vlogen met Continental en deze maatschappij kan ik niemand aanraden. Oude toestellen, veel vertraging en weinig service. Er zijn betere opties te vinden dus doe het niet is mijn advies. Onze auto was wederom een SUV en Dennis kreeg bij het ophalen de optie om voor $4 per dag extra een Jeep Grand Cherokee te huren iets wat hij uiteraard deed. De Jeep bleek echter een Ford escape te zijn en dat was voor liefhebbers van dit merk als Dennis en Simon een harde klap. Tevens was onze Garmin (de Amerikaanse versie van de Tom Tom) erg traag met het vinden van satellieten dus ook hier geen top ervaring.

Shoppen:
Toch wel een belangrijke reden om naar Amerika te gaan is het aanschaffen van diverse zaken. Met een gunstige dollar koers en de normaal al aantrekkelijke prijzen in Amerika lieten we ons dan ook niet onbetuigd. Er werd uiteraard veel kleding (ook voor anderen) aangeschaft maar daarnaast werden er ook een horloge, een extra koffer, comics (Acme superstore is de bomb) en vreemde zaken als BBQ sausen aangeschaft. Kortom het shop gedeelte is perfect ingevuld.

Muziek:
VV King´s blues club
Helaas vonden we deze keer geen station zoals 94 WYSP die we twee jaar geleden hadden. Er waren wat aardige rock stations maar er werd veel Latin gedraaid en dat is toch niet de favoriete muziek van Simon en Dennis dus we deden het vaak zonder radio. Qua clubs was het stukken beter. In Key West genoten we van een optreden van de Doerfels en geheel toevallig kwamen we op de laatste dag bij de B.B King's blues club uit en hier hebben we een mooie avond gehad met een prima negen koppige band die heel veel Motown speelde. Dat de deejay in de braks dan weer veel R&B draaide, zoals dit nummer, mocht de pret niet drukken. Mocht je een B.B. King's blues club (ja het is een keten) op je vakantie tegenkomen vereer deze dan met een bezoek.

Hotels:
Deze keer hadden we wederom drie hotels. De winnaar was overduidelijk de 5 sterren luxe van het four seasons, de verliezer de suites van het Marriott. Voor gezinnen waren de Floridays appartementen een aanrader. Een grote suite met o.a. twee slaapkamers een extra badkamer, volledig ingerichte keuken, huiskamer, twee tv's, wasser & droger en drie zwembaden op het terrein voor  nog geen €100 per nacht. Centraal gelegen in hartje Orlando op slechts enkele minuten van de grote pretparken en shopping malls is dit een koopje. Van harte aanbevolen voor iedereen die deze kant uit gaat.     

Eten:
Eten is normaliter al belangrijk voor ons en op deze vakantie lieten we ons niet onbetuigd. Oude favorieten als Hooters en Fogo de Chao werden bezocht maar ook voor nieuwe zaken was er tijd. Zo aten wij voor het eerst bij Red Lobster, een tip die ik in 1996 op de Bahama's had gekregen en die ik nu eindelijk eens kon opvolgen. Het was erg lekker en de keten zal bij een volgende vakantie zeker weer op de kaart staan. Beste eetgebeurtenis was echter Tommy Bahama, Dit kleding merk had ook enkele restaurants en we bezochten er hier een van. De slogan is dat zij het eiland gevoel vertegenwoordigen en dat was ook zo. We begonnen met cocktails (een 99 bananas en een red curtain) en de kaart bevatte erg veel vis. Het eten was top, maar voor onze kelner (Jeremy) was het zijn eerste dag en dat was te merken, We moesten LANG wachten op het hoofdgerecht, side dishes kwamen nadat het eten op was en de lepel bij het dessert werd door Dennis gehaald. Jeremy nam echter alle verantwoordelijkheid op zich, de toetjes en de extra fles water waren op hun rekening en ook de valet parking betaalden zij voor ons. Qua restaurant top met een beter ingewerkte kelner niets op aan te merken en een aanrader voor iedereen. Daarnaast werd er een niet keten bezocht Mr. Bones BBQ restaurant in Homes beach. Mocht je in de buurt zijn, het is een omweg (wij reden er een uur voor om) waard.

Gadgets:
Het lijkt wel of er elk jaar meer elektronica mee gaat op vakantie. Deze keer waren we voorzien van een Mac airbook en een Asus notebook, twee iPhones en de Nokia van Simon. Die laatste was meteen de running gag van onze vakantie want de twee telefoons die Simon bij zich had zijn meerdere malen midden in de nacht afgegaan. De ene keer was het een wekker, de andere keer een telefoontje van zijn werk en dan weer de man die zijn vloer ging schuren in de vakantie. Sommige ochtenden waren wij vol verbazing want de telefoon van Simon was die nacht niet afgegaan. Verder werden de telefoons druk gebruikt om te foursquaren, Simon & Dennis in een harde strijd om de meeste punten van de week, ik om badges te scoren. Mijn target was drie stuks en die zijn alle drie binnen gekomen. Oh ja Simon was de winnaar in de strijd met Dennis om de meeste check-in punten van de vakantie.

Drinken:
Deze keer was er een nieuwe winnaar in het drank klassement. Voor het eerst in al onze vakanties werd de cola light van de eerste plaats verstoten. En niet door alcohol of andere frisdrank maar door water (als het even kon San Pellegrino). Verder gingen er uiteraard koffie, sapjes, fris en bier naar binnen en ook enkele cocktails (hier was de mojito toch wel de winnaar) maar water was toch wel de vakantie drank.

Sport:
Net zoals elk jaar werd er een baseball wedstrijd bezocht, deze keer de Tampa Bay Rays vs de Toronto Bluejays. Een aardige wedstrijd die in de bottom of the 9th door de thuisploeg met 3-2 werd gewonnen door een homerun met een man op de honken van B.J. Upton. Het stadion was echter een overdekt dome en dat was wel een verrassing, mijn eerste indoor baseball wedstrijd. Hoe leuk dit echter ook was mijn eerste basketbal wedstrijd maakte meer indruk. Via onze hotelportier wisten we kaarten te scoren voor de eerste wedstrijd van de 2e playoff ronde. Het ging om een best of seven tussen de Miami Heat en de Boston Celtics en het was overweldigend. Zowel de wedstrijd, de show er omheen en de cheerleaders waren geweldig. De heat won verdiend en ik zal de rest van de wedstrijden (de 2e werd inmiddels ook gewonnen) blijven volgen. Nu nog een keer een American football wedstrijd maar je moet altijd wat te wensen over houden.

Steden:
We bezochten diverse steden maar de meeste zoals Tampa, Homes beach, Daytona beach en Key West waren slechts korte bezoekjes. De twee echte vakantie plaatsen waren Miami en Orlando en beide waren prima. Orlando uiteraard voor de outlets en pretparken (we bezochten Disney's Animal Kingdom) en Miami als de party place. Hier geen winnaar en geen verliezer, beide steden deden wat ze beloofden en we hebben dan ook in beide een prima tijd gehad.

Het was wederom een top vakantie, met als enige minpuntje dat de drie musketiers incompleet waren. Zoals gezegd de volgende keer moet Frank gewoon weer mee en dan doen we het allemaal weer met zijn vieren. Dennis & Simon bedankt voor wederom een erg fijne periode en op naar de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten