woensdag 13 april 2011

Wing kee

Na het whisky geweld was het tijd om aan een ander belangrijk onderdeel van de inwendige mens te werken en wel het verorberen van de maaltijd. De tocht naar de zeedijk werd dan ook ingezet en deze keer viel de keuze op Wing Kee. Het was druk toen we binnenkwamen maar er werd een plekje voor ons zessen (een van de zeven kon niet mee) gevonden en de bediening kwam met de kaart aanlopen. In dit echte Chinese restaurant moet je echter niet zelf bestellen maar de bediening gewoon vragen om lekker eten voor de groep te brengen. Het enige wat expliciet besteld werd was de soep (kip mais) en verder was het laat maar komen.

Dat was ook wat gebeurde na de pan soep met de 6 kommetjes en we genoten van rijst, mie en nasi met daarbij vlinder garnalen, pekingeend, uitgebakken varkensvlees, rund, kip en nog het e.e.a. Het eten was veilig op westerlingen afgestemd (Chinezen zijn dol op allerlei soorten ingewanden en tenzij je daar specifiek om vraagt zullen ze het niet aan westerlingen voorzetten). Dit alles vergezeld door de befaamde Chinese huis thee, Wing Kee heeft nl. geen alcohol vergunning en een blikje cola is minder dan een pot Chinese thee. Het was allemaal weer even uitstekend en voor de prijs hoef je het niet te laten. Ons godenmaal kostte ons €20 de man en dat was inclusief een ruime fooi. De zeedijk en omgeving blijft een van de beste buurten in Amsterdam om heerlijk te eten voor weinig geld. Vast een van de redenen waarom ik hier zo vaak kom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten