donderdag 8 april 2010

Paasdiner


Een goede familietraditie (de afgelopen twee jaar) bij ons is dat mijn zusje een paasdiner verzorgt. Zo werden ook dit jaar haar schoonvader, mijn ouders en ikzelf uitgenodigd om op 1e paasdag in Amstelveen langs te komen voor een overheerlijke maaltijd. Voordat wij aan tafel gingen werd er eerst gezellig in de huiskamer gezeten met een sapje en een hapje. Mijn zuster is duidelijk ook blog lezeres geworden want ik moest een Google account voor haar aanmaken zodat zij commentaar kon leveren op artikelen en zich als volger kon registreren. Discussie gingen deze keer over zaken als telefoons (mijn nichtje wil een Blackberry) en uiteraard vakanties. Aangezien mijn moeder met een paar vriendinnen ook van plan is naar Rome te gaan stond deze stad vooraan in het gesprek.

Daarna was het tijd om aan tafel te gaan. De vlees fondue stond gereed met de bekende ingrediënten, de eigen gemarineerde kip (deze keer door mijn nichtje bereid), biefstuk, varkenshaas etc. etc. Nieuw was de Thaise kip (uiteraard een niet hete variant) en een witvis. Er was een mooie rode en witte wijn en omdat ik, zoals wel vaker de laatste tijd, moest rijden hield ik me, wederom, erg in met de drank. Dat weerhield mij niet van het proeven van een glas van de uitstekende soave. Er waren ook sausjes en deze stonden in glaasjes op de tafel verspreid. Uiteraard kon dit niet verbergen dat het geen eigengemaakt sausjes van mijn vader (zie meerdere blog posten) waren maar gewoon uit een flesje of bakje uit de winkel kwamen. Aangezien echter bijna alles op de een of andere manier gemarineerd was heb ik erg weinig van de sausjes gebruikt daar het vlees genoeg smaak van de diverse marinades had. Na was er een serie van mooie kazen. Mijn zuster heeft geen verstand van kaas en had dus bij de winkel simpelweg gevraagd “Doe mij iets wat lekker is en stinkt”. Welnu de kaas was lekker en rook dusdanig goed dat mijn zuster haar in de garage had opgeslagen en niet in haar ijskast. Ze had prima advies gekregen want de kaas gleed, vergezeld van een glaasje port, prima naar binnen. Afsluitend was er nog ijs en koffie met gebak, maar ik hield het bij de koffie, dat was het enige dat er nog bij kon. Na nog wat babbelen was het tijd om naar huis te gaan en kon ik op een gezellige 1e paasdag terugkijken.

1 opmerking:

  1. Een Blackberry heeft als voordeel at het de ultieme portable e-mail machine is! Wil je goed foto's nemen of fijn mobiel internet, neem dan ajb wat anders. Dus alleen als je heel veel emailt voor een blackberry gaan of als je Ping wilt gebruiken (zeg maar de gratis sms dienst). Anders fijn aan de iPhone of de HTC Hero. Advies van een voor zijn werk Blackberry Bold adept!!

    BeantwoordenVerwijderen