woensdag 28 april 2010

Kennissessie Agile


Ik zou deze avond samen met mijn team een kennis sessie organiseren over de Agile methodiek scrum waar wij sinds januari gebruik van maken. Ik had het al gehad over het aanschaffen van de diverse attributen t.b.v. de XP game die wij zouden gaan spelen (en inderdaad er werden vragen gesteld over mijn declaratie.) Verder hadden wij deze week de laatste voorbereidingen getroffen. Eten besteld bij het gouden huis, flesje wijn gekocht voor de prijswinnaars en de presentatie met de diverse hulpmiddelen in elkaar gedraaid.

Voor vijf uur kwamen de eerste deelnemers binnendruppelen en tegen half zes zat er 55 man & vrouw klaar voor de sessie. De presentatie duurde een uur en werd uitstekend ontvangen, men vond het een goed verhaal, stelde vragen en was oprecht geïnteresseerd. De interesse haalde het echter niet bij de interesse toen het eten arriveerde want het gouden huis is een prima cateraar. De bakken met eten gingen (bijna) schoon leeg en dat wil wat zeggen. Het kostte wat moeite om iedereen weer wakker te schudden maar even later zat iedereen klaar om in teams van vijf te gaan spelen. Toen de game attributen (ballonnen, vouwblaadjes, kaarten, dobbelstenen etc.) over de tafels uitgeschud werden zag je iedereen twijfelachtig kijken. Toen de spelregels uitgelegd werden, werden die blikken nog twijfelachtiger. Maar binnen korte tijd zat iedereen er volledig in en werden er ballonnen opgeblazen, hoedjes en bootjes gevouwen, met dobbelstenen gegooid en missende kaarten gezocht. Toen op het eind meer dan vijftig volwassen druk bezig waren om ballonnen te laten knappen kon de lol echt niet meer op Ook wij vonden het ontzettend leuk om te doen en moesten dikwijls (glim)lachen om alles wat er om ons heen gebeurde.

Onze beloning kwam na afloop toen zo’n beetje alle deelnemers ons bedankten voor zowel een interessante presentatie met waardevolle informatie als een fantastische game die zowel inzicht gaf in hoe dat nou werkte dat Agile als om een heel leuk einde aan een uitstekende sessie te geven. Het liet zien dat alle tijd en moeite die wij erin gestoken had het ruimschoots waard geweest was. Voorlopig echter even geen nieuwe sessies meer want het kost best wel wat om dit soort zaken voor te bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten