vrijdag 15 september 1995

Autoruil

De ford taurus
De ellende was gisteren niet afgelopen met het noodweer. Nadat we de auto voor de deur van onze kamer in het motel neergezet hadden bleek het sleuteltje niet meer uit het slot van de auto te komen. Met veel gewrikt lukte het tenslotte toch maar het sleuteltje was dusdanig kromgetrokken dat het niet meer bruikbaar was.

Op de kamer aangekomen belden we de verhuurder om het euvel te melden en we werden zeer welwillende te woord gestaan nadat we ons probleem uitgelegd hadden. De eerste vraag was of wij die avond nog geholpen wilde worden. Na een ontkennend antwoord werd gevraagd hoe laat wij de volgende ochtend wilden vertrekken en of het goed was dat zij een half uur voor die tijd zouden arriveren. Na dat prima gevonden te hebben gingen wij slapen na een zeer enerverende dag.

De volgende dag arriveerde iemand van de verhuurder precies op de afgesproken tijd in een mooie rode Ford Taurus, een wagen die een slag groter en luxer was dan onze cougar. Hij overhandigde ons een nieuwe sleuteltje maar vroeg ook of onze auto leeg was. Op onze vragende blikken antwoordde hij dat het hen ontzettend speet dat wij problemen met onze auto hadden en dat wij ter compensatie de Taurus meekregen die hij bij zich had en dat hij zich verder over onze cougar zou ontfermen. Wij stonden hem verbluft aan te kijken want dit soort service waren wij in Nederland zeker niet gewend. Maar al gauw stonden wij onze bagage over te laden van de cougar naar de Taurus en waren klaar om onze vakantie voort te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten