zondag 9 juli 2023

Halne Fjellstugu

De herberg
Vandaag was onze eerste, en enige, excursie die wij bij de Holland America Line hadden geboekt. De excursies waren namelijk ontzettend prijzig en de meeste dingen konden wij zelf wel regelen. Vandaag was een uitzondering omdat in Eidfjord niet zo heel veel te beleven was en omdat wij een $100 kortingbon per person  hadden voor een excursie zodat de prijs van $165 pp naar $65 pp ging.

De excursie was een busreis met drie haltes en een Noorse wafel. De rit naar onze eerste stop ging door een mooi landschap met veel uitleg van onze Noorse gids en na zo'n anderhalf uur rijden arriveerde wij bij een restaurant wat de eerste stop was en waar onze wafel geserveerd werd, De gids waarschuwde ons dat de herbergier best wel nors was en omdat wij te vroeg waren ging zij eerst de kust verkennen waarna wij naar binnen konden.

Dat norse bleek goed want iedereen die maar het lef had om zelf een plekje aan de lange tafels te zoeken werd meteen terecht gewezen. Daarna werd er koffie of thee naar keuze geserveerd en kreeg iedereen een Noorse wafel met jam en room geserveerd. Vervolgens was er nog wat tijd om de omgeving te verkennen waarna iedereen de bus weer in moest voor de rest van de trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten