vrijdag 27 april 2018

Tweede feestje

Niet zo druk
Na het verjaardagsfeest van donderdag kwam het verjaardagsfeest van vrijdag, koningsdag. We hadden afgesproken bij een vriend van ons op de prinsengracht en samen met twee andere vrienden gingen wij na de lunch die kant uit. Het weer was redelijk en de tram zat barstensvol maar op de straten was het wederom minder druk dan het jaar daarvoor.

Bij hem thuis aangekomen namen we plaats voor de ramen met uitzicht op straat en gracht en de hapjes en drankjes werden op tafel gezet. We wisselden een beetje tussen de beelden op AT5 en die buiten alvorens de heren besloten een rondje door de Jordaan te naken terwijl de dames besloten dat de bank met sprei een beter alternatief was. De wandeling werd verstoord door een paar regendruppels maar dat mocht verder de naam niet hebben. Er werd onderweg nog wat extra bier ingeslagen (de voorraad thuis was bijna aan zijn einde gekomen) en bij het passeren van het restaurant van Billy namen de anderen nog een sateetje alvorens we met een ruime bocht weer huiswaarts keerden.

Daar aangekomen installeerden we ons buiten voor het huis op het in de garage klaarstaande bankje want het weer was inmiddels erg aangenaam geworden. We werden op een gegeven ogenblik echter naar binnen geappt want de dames hadden ondertussen de avondmaaltijd opgediend, een niet al pittig Thais gerecht. met daarna ijs voor de liefhebster en koffie voor de mannen waren de buikjes weer goed gevuld en was het tijd voor een laatste afzakkertje voordat we huiswaarts trokken na een prima koningsdag. Het volgende event wordt de botenparade van de gay pride maar dat duurt nog wel een paar maanden, voorlopig moeten we het doen met de herinneringen van koningsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten