vrijdag 18 augustus 2017

Abraham

Het feestvarken
Donderdagavond werd een van mijn vrienden vijftig en zijn vriendin had een verrassingsfeestje georganiseerd. Na het werk begaf ik mij dan ook naar Utrecht waar het feest zich af zou spelen. De bedoeling was dat de gisten er rond kwart voor zeven zouden zijn en de jarige om zeven uur maar het was erg druk op de weg. Ik arriveerde dan ook pal voor zeven uur maar de jarige was er nog niet dus met een glas bubbels betrad ik het restaurant waar het grootste gedeelte van de feestvierders al aanwezig was.

Korte tijd later arriveerde de hoofdpersoon dan ook en na een kort rondje en cadeau uitreikingen werd de eerste gang geserveerd van wat een vijf gangen diner bleek te zijn dat uitstekend van kwaliteit was. Ik kende alleen de jarige, zijn vriendin en een van zijn broers die in vroegere tijden ook mee was geweest naar diverse concerten maar vermaakte me prima met de leden van de kookclub waar het gesprek voornamelijk over, jawel eten en drinken ging. De bediening had dan ook een zware dobber bij ons want er werd flink doorgevraagd over de gerechten tot aan de friandises toe die bij de koffie (of thee) gereserveerd werden.

Ik was trouwens best wel trots dat ik in dit gezelschap van kenners de witvis correct als kabeljauw herkende waar de anderen dat in twijfel trokken want verder moest ik toch echt wel mijn meerdere erkennen in de leden van de kookclub. Het was heel erg gezellig en het was dan ook ruim na tien uur dat ik mijn auto opzocht en de weg naar Amsterdam insloeg na een uiterst geslaagd feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten