zaterdag 9 juli 2022

Ambulance

Paniek
De tweede dag dat we weer terug waren begon mjn vriendin opeens te klagen over pijn op haar borst en dat werd snel erger. Een paracetamol en liggen in bed bracht geen uitkomst dus belde ik de huisarts. Na het doorgeven van de symptomen en wat vragen kreeg ik het advies om direct 112 te bellen en een ambulance te laten komen.

Zo gezegd zo gedaan en binnen een kwartier stonden er twee verpleegkundigen binnen met heel veel apparatuur na een kort onderzoek werd er een hartfilmpje gemaakt en dat gaf gelukkig aan dat alles in orde was. Verder was er ook helemaal niets aan de hand en de oorzaak bleek stress te zijn en dat klopte wel want ze maakte zich flink zorgen over haar baan, blijven of weggaan en wat anders gaan doen. Alle respect voor de mannen van de ambulance want als echte professionals gingen ze fantastische met de situatie om en ze gingen pas weg toen mijn vriendin zich weer wat beter voelde en gaven mij instructies hoe haar de rest van de dag te helpen om weer rustig te worden.

Inmiddels is alles weer goed en heeft ze, na een goed gesprek met haar baas, besloten om daar te blijven werken maar wij waren allebei wel heel erg geschrokken die dag. Hopelijk gaat dat nooit meer gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten