dinsdag 1 januari 2019

De rooden hoed

Voor de dames
We gingen naar de lobby wan het hotel waar we met een vriendin hadden afgesproken om gezamenlijk te gaan lunchen. Het was echter druk want de brasserie van het hotel had een wachtlijst en alle restaurantjes op de groenmarkt zaten helemaal vol, er was geen vrije plek te bekennen.

Maar als je een local bij je hebt is het leven een stuk makkelijker want zij bracht ons een paar straatjes verder waar de restaurants ook druk waren maar waar er wel een tafeltje vrij was bij de rooden hoed, onze bestemming. Onder het genot van mijn eerste Belgische biertje van de vakantie., een passchemdaele.

De dames besloten gezamenlijk een pan mosselen met look en room en daarbij frietjes en een salade te bestellen en ik koos voor de wildkaart. Aangezien ik dit seizoen al aan de hertenbiefstuk had gezeten moest ik kiezen tussen het stoofpotje en de fazant en die laatste werd het in een wildroomsaus, vergezeld van witlof, amandelkroketjes en wat garnituur. Het eten smaakte voortreffelijk en iedereen was dan ook blij met zijn of haar keuze. Na het betalen van de rekening verlieten we de rooden hoed klaar om de rest van de dag goed te besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten