maandag 24 december 2018

Yamazato

De start
Op zaterdag mocht ik mijn verjaardagscadeau in ontvangst nemen en wat voor een cadeau, we gingen lunchen bij Yamazato, het Japanse Michelin ster restaurant van het Okura hotel.

De finish
Parkeren was een makkie op het eigen terrein van het hotel en na binnenkomst namen we plaats in de lobby want we waren wat aan de vroege kant. Om twaalf uur ging het restaurant echter open en werden wij begeleid naar een tafeltje aan het raam met een mooi uitzicht over de tuin. De bediening was door in traditionele kleding gestoken Japanse dames die alleen Engels spraken, de maître en de sommelier kwamen daarentegen wel gewoon uit Nederland. Kiezen was niet moeilijk want we gingen voor het vijf gangen seizoensmenu vergezeld van eerst groene thee en daarna witte wijn, Sauvignon Blanc voor Mij en Riesling voor haar.

De gangen kwamen in een rustig tempo voorbij, de ene nog mooier en nog lekkerder dan de andere en we genoten volop terwijl het restaurant langzaam volliep met bezoekers. We hadden laten vallen dat de lunch voor mijn verjaardag was en na het menu kwam er nog een speciaal voor mij bereide gefeliciteerd gang, terwijl de serveersters happy birthday zongen, bestaande uit heerlijk fruit met een happy birthday tekst in chocolade voor de koffie en thee met friandises arriveerde. Dat deed onze buren, die inmiddels waren gaan zitten informeren of ik jarig was want zij bleek ook jarig te zijn vandaag. Het Australisch, Roemeense stel was wel vaker in Amsterdam want hij speelde in een internationaal strijkkwartet en een van de andere leden kwam ook uit Amsterdam. Op ons advies gingen zij ook voor het seizoenen menu en terwijl wij om de rekening vroegen genoten zij van de eerste gang van het menu. Bij het afrekenen werd gevraagd of wij op het terrein stonden en zo ja dan konden zij meteen de kaart valideren. Ik kan alleen maar zeggen, top voedsel, ambiance en bediening, het was een fantastische ervaring. Dank je wel lieve schat voor een heel mooi verjaardagscadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten