maandag 27 februari 2017

Novum revisited

Het gezelschap
Zondag was het alweer, zoals een van mijn kennissen dan altijd roept, tijd voor een etentje. Reden deze keer was dat de baas van mijn vriendin jarig was en zij had ons uitgenodigd om dat te komen vieren in Novum in Almere.

De start was om vijf uur in haar zaak waar we ontvangen werden met koffie en appelgebak voor de heren en hele zoete cider voor de dames. Nadat alle genodigden aanwezig waren stapten we in de auto en arriveerden in het hotel waar we naar onze plaatsen bij het raam gebracht werden. Net vier maal rode wijn, een maal witte wijn en een maal port erbij werd de kaart bestudeerd en werd er een assortiment aan voorgerechten besteld die van brood, via soep, carpaccio, sushi, trio van vis naar mijn steak tartaar met gepocheerd ei leiden. Wederom allemaal prima eten  Hoofdgerechten waren even gevarieerd als de voorgerechten en waar ik de vorige maal de zalm had werd het deze keer de kabeljauwfilet op een bedje van zuurkool. Na hield ik het bij een Irish coffee waar de rest van het gezelschap uitgebreid aan de toetjes ging en daarna was het gezellig natafelen wat voorgezet werd in de bar.

De dames gingen allemaal  aan de Baileys maar de heren hielden het bij tonic, bitter lemon en bruisend water want die moesten allemaal nog rijden. Een uiterst gezellige avond en het was dan ook ruim na elf uur alvorens we thuiskwamen en het mandje opzochten want de wekker zou de volgende ochtend alweer vroeg roepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten