maandag 10 april 2017

De bierfabriek

Bier, saus en pinda's
Zaterdagavond zouden wij gaan eten bij de bierfabriek maar daar zat wel een haakje aan, je kon in het weekend namelijk niet reserveren. Er stonden enkele mensen voor ons bij de gastheer en die werden naar de bar doorgestuurd met een wachtmeter maar toen ik om een tafeltje voor twee vroeg was het antwoord even kijken. En ja hoor er bleek een tafeltje voor ons te zijn en al gauw zaten we daar met een stapel doppinda's op de serveerster te wachten. We bestelden het eigen bier (een Nero en een Rosso en beide het boerderijkippetje van de houtskoolgrill (het enige dat ze serveren naast de dag special) met daarbij een groene salade.

Als eerste kwam het bier en twee flessen saus, heet (dus niet) en BBQ en met wat pinda's onthoofden en bier drinken brachten wij de tijd door. Al gauw (makkelijk als je maar een gerecht hebt) arriveerden de kippen en dat bleek voor beide een halve kip te zijn met frietjes en de salade. De kip was werkelijk prima en de saus bleek alleen maar nodig te zijn voor de kipfilet, poten en vleugels waren perfect op smaak door de kruiden en marinade. Na alleen een stapel botten overgelaten te hebben volgde er nog verse muntthee, dubbele espresso en een cheesecake. Die laatste was meer pudding uit een potje dan de klassieke taart uit New York en viel wat tegen. Maar met een rekening van onder de €50 en een prima kip met lekker bier kan ik je alleen maar aanraden om hier een te gaan eten, in een woord top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten