dinsdag 1 november 2016

Lunch

Alles begon netjes ingepakt

Het weekend was nog niet voorbij want na donderdag en zaterdag uit eten geweest te zijn was het op de zondagmiddag tijd voor een lunch bij vrienden. Plaats van handelen was Zwaag en dat was niet echt om de hoek dus we vertrokken ruim voor twaalf uur om tijdig ter plekke te zijn. Een andere gast kwam zelfs met de trein uit Den Haag dus we zaten pas om half twee aan tafel. De maaltijd bleek te bestaan uit sukiyaki, een Japans eenpansgerecht. Dit is een grote gietijzeren pan met een bouillon erin waar je diverse soorten vlees, vis en groenten stopt die ter plekke gaar worden en dan geconsumeerd worden. Er was Chinese kool, champignons, garnalen, inktvis, ham, kip, rund en nog het een en andere. Erbij werd een lekkere chardonnay geschonken en de middag vergleed snel.

Het was dan ook pas tegen vijf uur dat we afscheid namen en de Haagse bezoeker een eind meenamen om hem bij ons op de trein te zetten, een stuk makkelijker dan de verbinding vanuit Zwaag. Het was een gezellige middag en die avond hebben we niet meer gedineerd want de lunch was meer dan genoeg om ook als diner mee te tellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten