zaterdag 31 oktober 2020

Winterkost

Genieten
De donkere dagen zijn weer aangebroken en de supermarkten proberen je al wekenlang te verleiden om op winterse kost over te stappen en vandaag vonden wij het de hoogste tijd voor de eerste stamppot van het seizoen. Nu heb ik het grote voordeel dat mijn vriendin ondanks haar Thaise roots niet alleen dol is op een goede stamppot maar hem ook nog eens prima klaar kon maken.

Ze dook dus de keuken in om de aardappels en boerenkool te koken, de spekjes uit te bakken en de rookworst, speklapjes en jus te bereiden. Mijn taken waren lekker simpel, het dekken van de tafel, het inschenken van een glas rode wijn. het zuur in bakjes te doen, de mosterd op tafel te zetten en, het belangrijkste, om de aardappels en  boerenkool te stampen. Met een welgemeend proost zetten we ons aan de dis en genoten van de eerste wintermaaltijd van het seizoen. De volgende wordt waarschijnlijk een captains dinner maar dar zien we tegen die tijd wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten