dinsdag 7 juli 2020

Mosselen

And now for something completely different
We verlaten de kasten vandaag voor een veel belangrijker onderwerp, eten. De mosselen waren inmiddels al weer enige tijd verkrijgbaar maar wij hadden er nog geen een verorberd en daar moest uiteraard verandering in komen.

Mijn vriendin dook dan ook de keuken in om een een lekker pan met mosselen te bereiden en die werden zowel op zijn Thais als zijn Nederlands verorberd. De Thaise methode is wat noodles en mosselen in een blad sla, een behoorlijk pittige saus erbij, opvouwen en naar binnen schuiven. De Nederlands manier behelst met een schelp een mossel uit een andere schelp bevrijden in een sausje dippen en ook naar binnen schuiven. We aten zo'n driekwart Thais en het laatste kwart ging met cocktail en knoflook saus op Nederlandse wijze naar binnen. Beide een erg prettige ervaring en alhoewel dit de eerste portie van dit seizoen was, zal het zeker niet de laatste zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten