zondag 5 juli 2020

Klussen: Minder succes

Part two
De opbouw begon met het bestuderen van de tekeningen en de diverse plaketten maar tenslotte waren we zover, de eerste paletten gingen open en er werd gestart met de opbouw van het skelet.

Dat ging echter minder soepel dan het slopen van het oude skelet want de ruimte in de slaapkamer was beperkt (er stond een bed in de weg) en verder liep niet alles van een leien dakje, zo waren we zo slim om de eerste achterwand er binnenste buiten in te zetten en dat was bes wel een prestatie want de kleuren verschilden niet een klein beetje. Met veel vloeken, zuchten en herverbouwen van de slaapkamer stond dan eindelijk het skelet maar het was al behoorlijk laat in de middag geworden. We besloten dan ook om de ene helft (het was een dubbele kast) af te maken met roede en planken en de tweede helft uit te stellen zodat we eerst aan de deuren konden beginnen. Deur een was met spiegels, dus behoorlijk zwaar. Desondanks besloten we hem in de huiskamer in elkaar te zetten omdat we daar de ruimte hadden en hem naar de slaapkamer te brengen en in de deur te hangen.

Dat was erg succesvol en zo was 75% procent van de klus geklaard maar gezien het tijdstip dook ik de keuken in om hamburgers met kaas, bacon, sausjes, salade, cola en bier te fabriceren want er was behoorlijk wat trek bij ons beiden. Na een ijsje voor hem (ik paste) moest hij weg om zijn moeder op te halen die zondag bij hem was. We spraken dan ook af om maandag het laatste gedeelte te doen. Planken en roede voor de tweede kast, de tweede deur en alles afronden. Ondanks dat we nog niet klaar zijn ziet het er erg strak uit en hebben we flink wat meer ruimte want de nieuwe kast is zowel een stuk hoger als een stuk breder dan de oude.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten