donderdag 9 juli 2009

Dresden


Deze ochtend verlieten wij Berlijn om in 2 uurtjes naar Dresden te vertrekken. Hier hadden wij een Ibis hotel en dit was het eerste hotel waar fatsoenlijk wifi beschikbaar was (uiteraard niet gratis) om het blog te kunnen updaten. Vandaar de grote toevoer van gegevens op deze dag.

Dresden zelf is een wonderbaarlijke schakeling tussen nieuw en oud. Ons hotel zit hartje centrum op een steenworp van het mooie oude centraal station en is gelegen in een hypermoderne winkelstraat. Op nog geen 5 minuten lopen kom je in altstadt terecht waar het ene na het andere mooie gebouw je toe straalt. Het stukje tot de Elbe is een opeenhoping van bouwkunst maar ik vind de fraukirche (zie een van de begin posts op het blog) er met kop en schouders bovenuit steken. De middag werd dan ook doorgebracht met een uitgebreide tocht door de stad. Deze keer wel een hele aparte lunch. We hadden geen van beiden echt veel honger en konden al dagenlang zien dat de Duitsers grote ijs-eters zijn. Op elk terras kun je de ene na de andere coupe scoren. Aangezien het weer best wel aardig is, zonnetje, graad of 21 besloten wij ons deze keer dan ook aan een mooie coupe te wagen. En we vonden het beide een groot succes.
Morgen wordt een heel amder soort dag dan tot nu toe. Wij gaan van Dresden naar Erfurt en gaan in veel kleine plaatsjes stoppen om deze te bekijken. We zijn benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten