maandag 13 juli 2009

De brouwerij


Zoals gisteren vermeld gingen wij op zoek naar een restaurant und kneipe in het dorp. Helaas was dit gedoemd tot mislukken want het enige restaurant dat wij zagen was gesloten. En niet voor korte tijd want de prijskaart vermeldde nog prijzen in marken.
Daarom terug naar het hart van het dorp, de kruising met de kerk en 3 gasthofen cq. hotelletjes. Ons gasthof bleek een prima maaltijd te verzorgen (een mooie ossehass met boontjes en spekjes en daarbij frietjes en had daar uietraard Warsteiner bier bij.

De volgende ochtend lieten wij het hotel een reservering maken voor een bezoekje aan de brouwerij en zo begon de laatste excursie. De Warsteiner brouwerij is mooi gelegen in de natuur en heeft een uitgebreid bezoekers centrum. Het bezoek startte met een film over de geschiedenis van bierbrouwen en de brouwerij. De film was leuk om te zien. Vervolgens een tochtje met een treintje op luchtbanden door de brouwerij. Het was warm en benauwd en het duurde en duurde. Kortom geen topper. Na afloop uiteraard een consumptie genomen. De hele vakantie had ik al zitten staren naar het fenomeen cola-bier en ook bij Warstein was dit te krijgen. Ik kan je verzekeren het is exact gelijk aan Campari. Als je het eenmaal gedronken hebt wil je het nooit meer proeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten