maandag 13 juli 2009

De middag etappe


Voerde ons naar Marburg de voorlaatste stop op de reis. Marburg is een erg mooi en gezellig dorpje waar veel te zien was, er waren echter enkele opvallende zaken aan het dorp. Zoals Rome op zeven heuvels gebouwd is, is Marburg op zeven zeer steile bergen gebouwd, de kuiten moesten er flink onder lijden. Daarnaast waren de plaatselijke dorpsfeesten aan de gang, het hele dorp was afgeladen met mensen en feesttentjes. De foto van het raadshuis was maar ternauwernood te maken.
Lunch was deze keer voor de een stevige goulashsoep en voor de ander een echt Duits gerecht, Hollandisch matjes op zijn frauenweis gepresenteerd. Oftewel 2 haringen in saus met augurk, ui, appel en gekookte aardappelen. Het was lekker maar een haring uit het vuistje blijft een betere keuze.

Tijdens het winkelen werd er ook een comic shop gevonden dus die moest uiteraard bezichtigd worden en hopelijk kon er dan ook een comic gekocht worden. Niets van die aard want zoals het goede Duitsers betaamt waren er geen originele Amerikaanse comics te krijgen maar alleen maar Duitse vertalingen.

1 opmerking: