dinsdag 16 april 2019

Werkherinneringen 44: vrijgezellenfeest

Gezellig feestje
Op de een of andere manier moest ik vandaag terugdenken aan een memorabel vrijgezellenfeest. Een collega van mij ging trouwen en ik, samen met enkele anderen, was uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest. Dat werd georganiseerd door de broer van de bruid en het afspreek punt was voor het Olympisch stadion in Amsterdam.

De groep kwam daar bijeen alleen de organisator was er nog niet en iedereen keek wat zoekend om zich heen tot er een grote touringcar verscheen met daarin de organisator. Bij het instappen zag ik al wat mensen zorgelijk kijken wat dit allemaal wel niet ging kosten en dat verergerde zich toen bleek dat er een complete bar in de bus zat en de chauffeur aangaf dat je gewoon moest pakken waar je trek in had. Nu wist ik, in tegenstelling tot mijn andere collega's, dat die broer zijn schaapjes meer dan op het droge had en dat de kans dat hij alles betaalde veel meer dan waarschijnlijk was dus ik maakte me niet zo druk en pakte een whisky terwijl de bus vertrok.

De eerste halte was een paintball veld waar er druk gerend en geschoten werd .en iedereen heel veel lol had. De tweede en laatste stop was het stamcafé van de organisator waar de tap openstond en de maaltijd van de plaatselijke Chinees (een favoriet adresje van de organisator) al dampend op de tafel stond. Ik was daar getuige van een uitstekend staaltje van het voorkomen van problemen want de buschauffeur kreeg een schouderklap vergezeld van een honderdje in zijn borstzak en ik heb hem dan ook geen seconde horen praten over dat de dag erop zat en dat we terug moesten gaan. Na goed eten en veel drinken vertrokken we laat in de avond weer met de bus die eerst door de smalle straatjes van het dorp reed om de organisator thuis af te zetten en ons daarna weer terugbracht naar het punt van vertrek, het olympisch stadion. Het was een topdag geweest en zoals ik al verwacht had hebben we nooit een rekening gezien maar werd alles door de organisator betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten