donderdag 27 oktober 2022

Van der Valk again

Amuse
Het kan niet op, twee maal van der Valk in twee dagen. Maar waar de eerste een lunch en een vergadering bevatte die door mijn werk betaald werd, bestond de tweede uit een diner en moesten wij die zelf betalen. Het tweede verschil was de locatie want waar ik een dag eerder in Almere aanschoof, was de plaats van handelen deze keer Amersfoort.

We reden het parkeerterrein van hotel Amersfoort op, deze keer ging de slagboom niet automatisch open maar moest ik een kaartje uit de machine laten komen, kennelijk werd er te veel gratis geparkeerd. Binnen was het minder druk dan bij ons vorige bezoek en al gauw hadden wij een tafeltje, de kaart, cola, water en bier om keuzes te gaan maken. 

Na de amuse kwam de serveerster weer bij ons, nam de bestelling op (champignonsoep, ansjovis, steak en tonijn) en wilde de kaart weer meenemen. Die was echter behoorlijk nat, mijn bierglas had een scheur over de hele lengte en liep langzaam leeg. De tafel werd schoongemaakt, we kregen nieuw linnen en ik een vers biertje, alles in no time en zonder paniek, respect voor het personeel. De maaltijd was verder niet spannend maar wel lekker en zo verlieten wij het restaurant waar mij verzekerd werd dat de slagboom binnen de drie uur automatisch zou openen zonder verdere actie. Instappen, wegrijden door een automatisch openende slagboom en de weg naar huis kon ingezet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten