zaterdag 25 juni 2022

Midwood smokehouse

De beroemde sauzen
We waren in South Carolina en de beroemdste keuken van South Carolina is de barbecue en dan uiteraard met de drie sauzen die daar bij horen. Onze keuze was op Midwood Smokehouse gevallen als restaurant en bij binnenkomst ademde alles de sfeer van een echt barbecue restaurant uit, simpele maar schone tafels, meerdere soorten tapbier en vlees, heel veel vlees. Voorzien van een biertje en een cocktail kozen wij voor brisket en ribs met daarbij coleslaw en sweet potatoe fries.

Onze ober bracht als eerste de sauzen, allemaal eigengemaakt en in knijpflessen geleverd met daarbij de uitleg wat wat was. Op verzoek kwam er ook mayo op tafel voor die gekke Europeanen die dat bij hun frietjes wilden en toen was het wachten op het vlees (en de bijgerechten. Welnu dat werkelijk top en er bleef dan ook geen flintertje over van de Amerikaanse (dus grote) porties. Onze eerste southern barbecue was een doorslaand succes en we gingen dan ook voldaan terug naar het hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten