donderdag 19 september 2024

Afval container

Opgeruimd staat netjes
Er zijn nog steeds, kleine, restjes badkamerverbouwing en vandaag namen wij afscheid van zo'n restje. Als onderdeel van de verbouwing was er namelijk een container neergezet waar al het bouwafval in verdwenen was. Nu stond die container nog steeds buiten en ondanks dat de verbouwing klaar was werd de container voller en voller. Mensen maakten dankbaar gebruik van het ding om hun afval in kwijt te raken. 

Vandaag werd de container echter opgehaald maar de ophaaldienst was niet echt uitmuntend in planning en logistiek. We komen morgen langs was zo ongeveer de planning en dat betekende dat ik 's ochtends al klaar zat om de slagboom voor ze te openen. En uiteraard werd het ver in de middag voor ze het ding eindelijk eens kwamen ophalen maar gelukkig had ik geen plannen op deze dag die hierdoor in het water vielen.

woensdag 18 september 2024

Webinar

Mooi tool
Eenmaal terug op kantoor was het even lunchen en daarna samen met een andere collega ons voorbereiden op het Webinar dat we samen zouden geven om onze klanten te informeren wat we gingen doen aan een wetswijziging die eind juni door beide kamers was aangenomen.

We hadden flink wat inschrijvingen waaruit bleek dat het onderwerp goed leefde bij onze klanten en we begonnen dan ook met heel veel zin aan het Webinar. We hadden er een uur voor uitgetrokken en dat lukte ook waarbij we flink wat vragen kregen van onze klanten over het hoe en wat. Kortom wat mij betreft en hopelijk wat onze klanten betreft een heel fijne sessie.

dinsdag 17 september 2024

Klantbezoek

Goed bezoek
Samen met een collega bracht ik een be4zoek aan een van onze klanten om bij te praten. De afspraak was om tien uur dus we vertrokken samen van kantoor naar Zwolle zonder door files gehinderd te worden.

Ter plekke aangekomen was er een lichte verwarring want daar werd een teams vergadering verwacht maar dat werd snel opgelost en al gauw zaten we in een vergaderzaal. Daar ging het gesprek over wat er bij de klant speelde wat er bij ons speelde en wat men vond van de ideeën waar wij mee bezig waren. Het was een goede sessie waarbij wij onze ideeën konden toetsen aan de verwachtingen van de klant en waar de klant ons van een aantal tips en verwachtingen kon voorzien. Tevreden reden wij dan ook terug naar kantoor want daar was nog een belangrijke middag sessie. 

maandag 16 september 2024

Mondhygiene

Mondhygiëniste in dit geval
Na mijn humoristische tramreis kwam ik aan bij dental clinics waar ik mij bij de receptie meldde. Omdat deze afspraak meerdere malen verzet was kwam ik niet bij mijn vaste mondhygiëniste aan maar bij een collega van haar die ik even moest uitleggen dat er in mijn dossier stond dat ik een lastige patiënt was maar dat ik nog veel vervelender was dan daar stond.

Desondanks ging de behandeling niet van een leien dakje maar wel met miniem oponthoud en problemen dus zo stond ik na een tijdje met bijgewerkte tandjes en tandvlees weer op de stoep om de reis naar huis in te zetten.

zondag 15 september 2024

De conducteur

De leukste thuis
Het was weer de hoogste tijd voor een bezoekje aan de mondhygiëniste en zo vertrok ik dus in de ochtend richting tramhalte om de reis naar dental clinics in te zetten. Zowel de tram als ik arriveerden op hetzelfde moment op de halte dus de start was goed. 

Die start bleek niet alleen goed te zijn maar ook komisch want op het Leidseplein begonnen de grappen van de conducteur. Zo vertelde hij dat de Melkweg voor de jongeren was, Paradiso voor de oudere jongeren, het de la mar voor de ouderen en de stadsschouwburg voor de bejaarden. Op het weteringscircuit werd verteld dat je niet te ver de Ferdinand Bol in moest omdat je anders de pijp uitging. Dat was echter meteen zijn laatste grap want hij pakte zijn bullen en verliet daar de tram zodat we conducteur loos verder moesten reizen.

zaterdag 14 september 2024

De badkamer Plafond

Bijna
Toen onze aannemer de woning verliet stond er nog een klusje open, het schilderen van het plafond en het bevestigen van een kapje op de afsluiting van de lucht verversing. De oorspronkelijke planning was om dat, plus het afmonteren, op de vrijdag te doen maar omdat de montage al klaar was werd er in onderling overleg besloten om dit later te doen. Zo kwam er dus een afspraak waarbij ze tussen acht en negen op de stoep zouden staan, normale tijden voor bouwvakkers, abnormale tijden voor mensen in de ICT.

Ik ontving Elizeu dan ook rond half negen waarbij er eerst koffie gedronken werd en hij daarna aan de slag ging. Hij was druk bezig met afplakken, opschuren en schilderen en vertrok halverwege even om wat spullen bij de bouwmarkt te halen waaronder het afsluit kapje voor de lucht verversing. Toen hij klaar was inspecteerden wij het schilderwerk dat er pico bello uitzag. Bij het afscheid nemen gaf hij nogmaals aan dat we contact op moesten nemen als er nog iets gedaan moest worden en zo eindigde onze derde bouwvak periode. Op naar de vierde.

 

vrijdag 13 september 2024

Werk

De keuken wordt ingericht
We hadden, samen met ons zusterbedrijf, een bijeenkomst op ons kantoor om eens te kijken waar we stonden met onze doelen en hoe we verder moesten in de laatste maanden van het jaar.

We begonnen om kwart voor elf en er was koffie met lekkere hapjes als welkom. Tegen half een werd het lunch buffet geopend maar daarna begonnen de plenaire en break away sessie met als laatste onderdelen een recap en een gastspreker die ons meenam in de ontwikkelingen binnen de AI.

Het weer was inmiddels erg mooi geworden dus de afsluitende borrel met BBQ kon perfect buiten plaatsvinden. Met een lekker wijntje, een pizzapunt en goede gesprekken was het wachten tot de paella gereed was en die het wachten waard te zijn. Met gevulde magen en gevulde geesten keerde iedereen weer huiswaarts, het weekend kon beginnen.

donderdag 12 september 2024

Hypotheek

Foutje bedankt
Ik kreeg via de email een uitnodiging van mijn bank om deel te nemen aan een thema avond stappenplan huis kopen in de vestiging in Hoofddorp,  In de mail stonden er allerlei linkjes over wat je moet doen als je je eerste huis gaat kopen en nieuwe manieren zoals samen zelf bouwen.

Het enige is dat ik al een afbetaald huis heb en dus zeker geen eerste huis ga kopen. Ik vermoed dat de parameters van de software die de potentiele kopers uitnodigt alleen kijkt of iemand een lopende hypotheek heeft en er dan van uitgaat dat als je die niet hebt je ook geen huis hebt. Foutje bedankt. 

woensdag 11 september 2024

Bestuursvergadering

Wij zijn met zijn drieën
In onze flat hebben een aantal bewoners al geruime tijd van lekkage maar de oorzaak werd maar niet gevonden. Eindelijk was er een doorbraak bij een onderzoek waar met steigers aan de buitenland van het complex gekeken werd, er waren strips doorgerot die de oorzaak waren. uiteraard betekende dat een bestuursvergadering hoe nu verder te gaan want de reparatie ging best wel prijzig worden vanwege de moeilijke bereikbaarheid van de strips.

We besloten dat we het in een keer voor het hele pand willen regelen maar dat gaat wel een bedrag worden dat boven ons mandaat uit gaat. Dat betekent binnenkort een ingelaste ledenvergadering om toestemming te vragen om de reparaties in gang te zetten.

dinsdag 10 september 2024

Nationale Nederlanden

Geregeld
Ik kreeg zowel een email als een bericht in mijn app van Nationale Nederlanden dat er weer eens nieuwe eisen waren van de overheid waardoor klanten voor de zoveelste maal moesten bewijzen wie ze waren om te controleren of je wel een echte persoon was en geen terrorist of iemand anders met slechte bedoelingen.

Deze keer bestond de check uit een selfie maken, wat gegevens invullen  en een foto maken van je paspoort waarna een medewerker zou controleren of alles klopte. In het weekend deed ik netjes wat er gevraagd werd via de app en aangezien er bijna meteen antwoord kwam dat alles klopte weet ik een ding zeker, die medewerker is geen persoon van vlees en bloed maar een stukje software dat de controles uitvoert. Voorlopig ben ik er weer van af tot onze overheid weer een nieuw kunstje gaat verzinnen.

maandag 9 september 2024

Afdelingsuitje

Lekker
Afgelopen donderdag was het tijd voor ons afdelingsuitje dat deze keer bestond uit een tocht met een botter vanuit de oude vissershaven van Spakenburg met daarna happen en sappen in datzelfde Spakenburg. We hadden werkelijk fantastisch weer voor het uitje, beter had niet gekund maar het enige minpunt was dat ik door de badkamerverbouwing niet mee kon varen en pas bij het voedselgedeelte kon aanschuiven.

Zo ontmoette ik mijn collega's op het terras van Sjik (Spakenburgs voor schik) waar ze nog veel over de bottertocht praten maar wat happens in Spakenburg stays in Spakenburg. Daarna kwamen er drankjes (waaronder cola, Affligem wit, wijn, mocktails) en drie rondjes met eten, eerst koude hapjes, daarna warme hapjes en om af te sluiten garnalen, varken en koe vergezeld van zoete aardappel frieten, champignons in de knoflook 3n aardappel wedges, het was lekker, het was gezellig en er was meer dan voldoende eten want niet alles ging op. Een top middag en hopelijk kan ik volgend jaar het complete programma volgen want aan de verhalen te horen had ik echt wat gemist aan de botter tocht.

zondag 8 september 2024

De badkamer: Oplevering

We zijn er heel blij mee
Het laatste stukje van de badkamer verbouwing was de officiële oplevering door de aannemer en daarvoor kwam hij dan ook langs. We liepen gezamenlijk door onze nieuwe badkamer heen waarbij hij uitleg gaf over hoe dingen werkten (en ja ik heb weleens in hotelkamers gestaan waarbij ik mij wanhopig afvroeg hoe ik het water van het bad naar de douche moest verplaatsen) en we keken of alles goed geplaatst was zonder krassen en beschadigingen. Als laatste moesten we gezamenlijk een online formulier invullen voor Brugman, waarna hij afscheid nam.

Een uurtje later kreeg ik een telefoontje van Belle, mijn aanspreekpunt bij Brugman, of alles naar wens was geweest, en het verzoek om een enquête in te vullen die nog opgestuurd zou worden. Daarna wenste zij ons heel veel plezier met onze nieuwe badkamer en dat als we nog vragen of problemen hadden we uiteraard contact met ze moesten opnemen. Daarmee kwam er dan een einde aan project badkamer en voorlopig ook aan de verbouwingen het is voorlopig even genoeg geweest.

zaterdag 7 september 2024

Carnivorenfestival

Badkamer verbouwing of geen badkamer verbouwing, uit eten gaan blijft een belangrijk thema. Zo was het weer voor het jaarlijks carnivorenfestival waar een groep van vijf ex-collega's zich verzameld bij restaurant Yamas in Almere. Vorig jaar waren we met zijn vieren omdat er een autopech had op de festival dag maar  dit jaar waren er geen problemen en kwamen de vijf musketiers bijeen op het Belfortplein.

Het begon met praten en een ouzo van het huis en het duurde enige tijd voor de menukaarten opengingen maar in de tussentijd werd er al een Mythos besteld door iedereen. De menukaarten waren eigenlijk niet echt nodig want het werden vier Yamas schotels, ik was de enige afwijking met een mixed grill. Na het eten was er een groepje dat voor de dubbele espresso's ging en een groepje dat voor een dame blanche ging. Na afloop was iedereen het over twee dingen eens, het was wederom top geweest en volgend jaar doen we het opnieuw.

vrijdag 6 september 2024

De badkamer Week 2

Top
Week twee van de badkamer verbouwing was aangebroken en die vloog voorbij, De eerste twee dagen werden alle tegels gelegd, het plafond verlaagd en waren we klaar voor de volgende fase,

Die begon dan ook op woensdag met get aanleggen van de elektra waarna de installatie startte. Aan het einde van de dag was bijna alles afgerond en dus kwamen zij op donderslag pas tegen elf uur opdagen waar in een vlot tempo alles afgerond werd. In de middag was de badkamer dan ook klaar en kregen we te horen dat alles 24 uur moest rusten voor we de spullen konden gebruiken.

donderdag 5 september 2024

Bona

Dit is hem
Onze schoonmaak set is uitgebreid met een Bona, ik had nog nooit van gehoord maar volgens mijn vriendin was het een absolute must en daar zij de schoonmaak doet in huis is haar wil wet. De Bona is een super mop waardoor je geen emmers water en schoonmaakspul meer nodig hebt, dat is allemaal onderdeel van de Bona.

De doos arriveerde snel en tot mijn schrik was het een bouwpakket dat je zelf in elkaar mocht zetten, niet echt mijn sterkste punt. Gelukkig bleek het een eenvoudig klik systeem te zijn en al snel kon ik de Bona vol trots presenteren aan de gelukkige eigenaresse.

woensdag 4 september 2024

Dunes

Lekker
We zouden met de dochter van mijn vriendin gaan eten in het restaurant waar haar vriend werkt. Ik reed dus aan het einde van mijn werkdag naar Almere poort waarbij mijn navigatie me perfect voor de deur bracht. Alleen parkeren was een raadsel want ik zag nergens een parkeerplek. Gelukkig liep mijn vriendin de deur uit en vertelde me dat er verderop een ondergronds parkeergarage was. Die was aardig verstopt maar ik vond de ingang toch en het bleek een mega garage te zijn die onder het hele gebied doorliep.

Toen ik er uit kwam was dat tegenover het restaurant en daar ging ik bij de dames aan tafel zitten. Zij zaten al aan de cocktails en ik bestelde een biertje. We besloten tot salade en pizza (dochter) en steak tartaar, surf en turf en steak (wij). Na afloop deelden de dames nog een punt cheese cake en nam ik een dubbele espresso. Het was lekker, het was gezellig en na afloop namen we afscheid van haar vriend en brachten lief dochtertje thuis. Dank jullie wel dames.

dinsdag 3 september 2024

De badkamer Meerwerk

Komt er altijd bij
Vast onderdeel van een verbouwing is meerwerk, dingen die tijdens de verbouwing ontdekt worden en die je zelf kunt verhelpen of door de aannemer voor een meerprijs.

Ook bij onze verbouwing kwamen er een aantal extraatjes boven drijven. Zo most er een nieuwe dorpel komen door het verhogen van de vloer, konden wij het plafond zelf sausen of door de aannemer laten doen en moesten er wat stopkranen en stopcontacten komen. We zijn uiterst tevreden over onze aannemer en de geleverde kwaliteit dus besloten we de klus door hem te laten uitvoeren maar dat is dan een extra prijskaartje van €700 maar dan is alles helemaal af en kunnen wij genieten van onze nieuwe badkamer.

maandag 2 september 2024

Gewaegth

Top
Om te vieren dat de eerste week van de badkamerverbouwing voorbij was ging ik met een vriend wat drinken in de stad. Het was prachtig weer op zondag dus om drie uur traden wij aan bij onze pleisterplaats café Gewaegth

Tot onze verbazing waren er meerdere vrije tafeltjes op het terras maar het was niet echt druk op de Nieuwmarkt, kennelijk waren er niet al te veel toeristen in Amsterdam. Een tweede verrassing was dat het personeel volkomen onbekend voor ons was, kennelijk was de normale bezetting op vakantie. Maar niets deerde ons want er was bier en er waren bitterballen dus wij kwamen de middag prima door alvorens we rond zeven uur besloten dat het genoeg was geweest en er een einde kwam aan een prima dag. Even lekker opgeladen voor badkamer week twee die maandag begint.

zondag 1 september 2024

De badkamer Week 1

oud

Inmiddels is week een van de badkamerverbouwing achter de rug en ik ben zeker niet ontevreden over de voortgang. Ik ben echter wel geconfronteerd met de, bekende, gevolgen van een badkamerverbowuing. Zo staat ons huis vol met zowel de nieuwe badkamer als de gereedschappen van de bouwvakkers en is ons huis een verschrikkelijk stofnest geworden. Het aantal incidenten viel best wel mee, we hebben tot nu toe een afgaande rookmelder gehad vanwege dat stof, weet je in ieder geval dat ie werkt, is het water meermalen afgesloten en is een keer de stroom er af gegaan door de aardelk schakelaar. 

De klus zelf bestond uit het slopen dat binnen een halve dag gebeurd was en waarbij de oude badkamer netjes in de container gedaan werd. Er zit al een nieuwe vloer in, het verlaagde plafond is aangelgd, de nieuwe muur voor de inloop douche staat en zo'n 60% van de tegels zit er al in. Als alles meezit zijn ze nog twee dagen bezig met het afwerken van de badkamer en kunnen ze dan op woensdag beginnnen met het installeeren van de nieuwe badkamer. Ik hoop van harte dat het lukt want dan hebben wij eind volgende week ons huis weer terug en kunnen we beginnen met de schoonmaak.