vrijdag 23 november 2018

Tempel, meer en Pagoda

Mooie plek
Onze eerste stop was een bezoek aan een tempel gewijd aan de eerste koning van Vietnam in de oude hoofdstad Hoa Lu. Phoenix legde ons het verschil uit tussen tempels en pagodes en vertelde van alles over de tempel en de koning. Daarna dwaalden we zelf rond over het complex waar we de hinderlijke verkopers echt van ons af moesten meppen, nee was niet het juiste antwoord.

Daarna weer de bus in voor een bezoek aan de Am Tien cave, een prachtig binnenmeertje tussen de bergen met een wonderschone pagode. Er waren hier ontzettend veel stelletjes die gingen trouwen want dit bleek een uiterst populaire plek te zijn om je pre huwelijks foto's te nemen (In Vietnam maakt men de foto's enkele weken tot maanden voor de bruiloft).

Onze gids nam nog een mooie foto van ons alvorens we weer naar de bus gingen voor deel drie, een lunch in een plaatselijk restaurant. Deze keer geen souvenir complex met restaurantje maar grot e zaak met heel veel tafels en een uitstekend buffet waar we allebei meerdere malen heenliepen om andere dingen te proeven uit de Vietnamese keuken. Daarbij water en een soda en we waren klaar voor het middagdeel van onze excursie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten