maandag 16 april 2007

Edradour

Voor de tweede keer deze vakantie stond er een ochtend bezoek aan een destilleerderij gepland en dus stonden we op tijd op en namen een goed Schots ontbijt om dat broodnodige bodempje te leggen. We verlieten onze gastvrije bed & breakfast waar we bij het ontbijt zeiden dat we nooit zulk mooi weer in Schotland hadden verwacht als we deze week hadden.

We stapten in de auto en reden naar de nabijgelegen Edradour destilleerderij, de kleinste van Schotland.. Aldaar aangekomen bleek dat de tour gratis was, iets waar we gezien de Schotse gierigheid, positief versteld over stonden. Onze gids was een oudere dame en als eerste kregen we een film over de historie van whisky en Edradour te zien vergezeld van een dram. Daarna werden we over de gronden geleid en kregen we uitleg over alles wat we zagen.

Na afloop van de tour werden we uiteraard naar de souvenir shop geleid (het lijkt wel een pretpark) waar flink gepusht werd om wat te kopen. Dit irriteerde ons mateloos en we vertrokken al gauw om richting Edinburgh te vertrekken, de laatste halte van onze vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten