zondag 15 april 2007

Aberlour

Nadat we de destilleerderij verlieten zat de stemming er goed in, vooral bij de mannen die negen dram's op hadden. Voedsel was dan ook een grote noodzaak maar gelukkig stond er schuin tegenover de destilleerderij een mooi etablissement met de naam The mash tun. In dit restaurant annex bed & breakfast werd een stevige lunch naar binnen gewerkt om de alcohol voedsel ratio weer op pijl te krijgen.

Na deze noodzakelijke voedsel stop gingen wij het dorp en de rivier de Spey verkennen. De Spey is de hoofdader van het gebeid bekend als de Speyside, de groots whisky producerende regio in Schotland. De Spey is erg indrukwekkend en we maakten  een uitgebreide wandeling in het zonnetje door zowel het dorp als langs de rivier. Na een uur keerden we weer terug naar de destilleerderij waar de auto klaar stond om ons verder te brengen op onze Schotse rondreis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten