maandag 23 september 1996

De hotelbar

We gingen aan de bar zitten en toen ik aangaf een biertje te willen werd er bijna automatisch naar de Budweiser gegrepen.Op mijn geschrokken nee brul werd er gevraagd wat ik dan wel bliefde en (uiteraard) vroeg ik om een lokaal product. Dat bleek Kalik, te zijn het bier van de Bahama's. Een  fris biertje dat prima bij de plaatselijke temperaturen bleek te passen. Uiteraard moest er wat te eten komen bij onze drankjes en hier vroeg ik om de plaatselijke specialiteit. Dit blek conch te zijn, een plaatselijk schaaldier dat op wel honderd verschillende manieren bereid kon worden. De variant die ik geserveerd kreeg was de gefrituurde.

Op een gegeven ogenblik kwam de manager bij ons zitten en op onze vraag waarom het zo stil was vertelde ze dat het hotel voor het merendeel uit Amerikaanse condo's bestond waarvan de eigenaren alleen in het weekend kwamen. Ze voorspelde ons dan ook dat het in het komende weekend erg druk zou worden. Vandaar kwamen wij op Amerikanen terecht en hun gewoonten. Zij vertelde regelmatig in Miami te komen en dat ze dan altijd naar Red Lobster ging om te eten, wat haar betreft de beste restaurantketen van Amerika. het enige wat ze, volgens haar, beter moesten doen was van hun eten genieten. Amerikanen eten, betalen en gaan weg terwijl je van je eten moet genieten. Ik kreeg in ieder geval de tip mee om bij mijn volgende bezoek aan Amerika eens bij de Red Lobster te gaan eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten