zondag 2 juli 1989

Jeep tocht deel 2: Paradise beach en Kardamena

Paradise beach anno nu
Helemaal onder het stof zittend kwamen we tenslotte weer in de bewoonde wereld terecht en we besloten de weg naar Kefalos in te slaan. Daar ligt namelijk paradise beach, het mooiste stukje strand van Kos en de ideale gelegenheid om door middel van een duik het stof van ons af te spoelen.

Al gauw kwamen we bij een inderdaad prachtig zandstrand aan en na een frisse duik waren we helemaal stofloos. Vervolgens was het tijd voor een lunch die we bij een klein restaurantje gebruikten in een dorpje dat we tegenkwamen. Het was een heel klein dorp met een restaurant maar we hadden een prachtplek onder de bomen en genoten van een heerlijke verse Griekse salade.

De volgende halte was de vissersplaats Kardamena en voor deze rit namen de dames het stuur ter hand. Op een van de vele rotondes die Kos rijk is werd de afslag gemist en werd de rotonde nogmaals genomen wat tot de mooie kreet een rondje van de zaak leidde. Hiervan werden er nog vele weggegeven want Kos kent heel veel rotondes en heel weinig stoplichten. Na een wandeling over de boulevard en door de vissesshaven werd de kaart ter hand genomen om te kijken wat we nu zouden gaan doen maar deze werd niet stevig genoeg vastgehouden en met een stevige windvlaag verdween deze in de zee. Zonder kaart verlieten we Kardamena en na een flink aantal omzwervingen en een cursus dubbel klutsen van een van ons dat hij als landrover chauffeur in het leger geleerd had reden we terug naar Kos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten