zaterdag 8 juli 1989

Eiland verkenning

Een gele cross brommer
Na wederom een heerlijk door tantetje verzorgd ontbijt op het balkon vertrokken wij op onze gemotoriseerde voertuigen om een rondje Kalymnos te doen. Na fietsen, jeeps, taxi's, bussen en vliegtuigen hadden we nu scooters en brommers als vervoermiddelen.

Het eiland is niet al te groot dus we besloten overal naar toe te gaan, om te beginnen naar Emporios, de plaats die het verst van ons verwijderd was. Er was weinig verkeer, wat maar goed was want de wegen waren smal en verkeersregels bestaan niet op Kalymnos. Onze route voerde ons langs de kust waar we mooie baaien met daarin veel (zeil)boten. Echt een prachtige rit. In Emporios, een leuk vissersdorp, stalden we onze brommers in de haven en genoten van koffie met wat lekkers erbij. Na deze break stapten we weer op om de rit naar de andere kant van het eiland te maken. Deze keer een wat saaiere rit want we gingen voor het grootste deel niet langs de kust maar dwars over het eiland heen.

De volgende stop was Pothia waar wij met de boot aangekomen waren. Dit was een grote plaats en hier werd er geluncht met broodjes gyros van een kraampje in de haven. Na het rondwandelen door de stad stapten we weer op onze brommers voor de rit naar ons eigen dorp, Panormos. Het was een heerlijke dag geweest en iedereen had er flink van genoten, alhoewel ik erg blij was dat het niet al te druk met verkeer was geweest want brommer rijden, daar was ik vandaag wel achter gekomen, was niet mijn ding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten