maandag 12 juni 2017

Greeter

Op het stadhuis plein
We kwamen het stadhuis binnengestormd en zagen meteen de balie links van ons, zoals aangegeven, en daar stond een dame een gids te lezen. We spraken haar aan en het bleek inderdaad onze greeter te zijn. Na een korte kennismaking kregen we eerst een rondleiding door het nieuwe stadhuis, vervolgens het plein ervoor en daarna het oude stadhuis.

De tocht vervolgde door Chinatown waar we gezamenlijk lunchten met een overheerlijke noodle soep bij een van de de plaatselijke Chinezen en waar de eerste souvenirs aangeschaft werden. De tocht vervolgde door het centrum met flink wat architectonische hoogtepunten naar de hipster wijk Kensington waar flink wat winkeltjes bezocht werden. Helaas ging het onderweg regenen maar we hadden het weerbericht gelezen en hadden dus onze regenjassen bij ons.

Na Kensington namen we de streetcar naar de Maple Leaf Garden die van sporthal tot supermarkt was verbouwd. We maakten daar kennis met het fenomeen LCBO wnkels. De regering heeft een alcohol monopolie en zelfs bier mag alleen in deze speciale winkels verkocht worden. We sloegen wat voorraad in van Canadese craft brouwerijen om later te proberen en verlieten de Maple Leaf Gardens weer. Het zachtjes regenen was inmiddels opgehouden en met gezwinde pas werd de weg terug naar het stadhuis ingezet. Daar namen we afscheid van Dyan en bedankten haar hartelijke voor de fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten