vrijdag 19 mei 2006

Van Amsterdam naar Ameland

We hadden het er al jaren over gehad maar eindelijk was het zover, we zouden een lang weekend naar de wadden eilanden gaan. Na veel vijven en zessen was de keuze op Ameland gevallen en op vrijdagochtend vond het vertrek plaats. Een duo uit Zaandam zou zich bij mij aansluiten om samen naar Holwerd ter rijden. Hier zouden wij een kwartet uit Kortenhoef aantreffen om gezamenlijk de boot naar Ameland te nemen. Ons laatste trio moest uit Zeewolde komen maar zou zich pas later op de dag op Ameland zelf aansluiten.

De rit naar Holwerd eindigde op een groot parkeerdek waar wij de auto achter lieten om naar de wachtruimte te gaan om de boot te pakken. Hier ontmoetten wij ons kwartet uit Kortenhoef en gezamenlijk stapten wij de boot op. Varen heeft altijd iets voor mij en de sfeer zat er meteen goed in voor onze vakantie. Na drie kwartier waren wij op het eiland. Aangezien het eiland autoluw is, is de fiets het vervoermiddel van de eilanders en twee van ons haalden fietsen bij de verhuurder terwijl de rest met de bagage en (twee) kleine kinderen de bus nam naar de boerderij die we afgehuurd hadden.

De bussers waren als eersten bij de Ballumer bocht waar onze boerderij zich bevond. Het was een mooi ruime boerderij met veel gras, 2 paarden voor de deur een open keuken met lange tafel en huiskamer naast de slaapkamers en badkamer voor ons tienen. Het weer was niet al te best en dat wisten de twee die de fietsen hadden opgepikt want bij lichte beklimmingen moesten ze afstappen, anders was het niet te doen. Moe en uitgeput kwamen zij dan ook binnenvallen. Ook ons laatste drietal arriveerde tenslotte op de boerderij en de spullen werden uitgepakt, de slaapkamers werden bezet en het was tijd voor de eerste expeditie op het eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten