zaterdag 20 mei 2006

Abraham Fock

De volgende ochtend stonden we, niet al te vroeg op, iedereen ging douchen en de ontbijttafel werd gedekt. Na wederom opgeruimd en afgewassen te hebben maakten we ons op voor onze eerste tocht over het eiland. Het weer was nog steeds niet al te best maar toch al een stuk beter dan gisteren.

We pakten de fietsen en reden de weg op met de we zien wel wat er gaat gebeuren gedachte. Welnu het eerste wat er gebeurde was dat we bij een stuk weg kwamen waar heel veel mensen en feest tenten stonden en uiteraard besloten we te kijken wat er aan de hand was. Welnu de tewaterlating van de Abraham Fock werd gevierd. Dit was de traditionele Amelandse reddingsboot die vroeger met een paarden span te water gelaten werd. Na een ernstig ongeluk waarbij de paarden verdronken werd het werk overgenomen door een moderne reddingsboot maar dit stukje folklore met vele mensen in koetsen en klederdracht wordt nog elk jaar voor de toeristen opgevoerd. We hadden hier een prima tussenstop en een mooi begin van onze eerste volle dag op Ameland.

De terugweg ging over het strand en hier genoten wij van een hapje en een drankje bij een van de vele stand paviljoens die Ameland rijk is. We zaten bij Paal 123 en door de glazen afscheidingen zaten wij heerlijk uit de wind te genieten van een drankje. Kortom een prima begin van onze eerste dag op Ameland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten