zaterdag 21 mei 1994

John Bolton

Na het ontbijt splitsten we ons in twee groepen. De eene groep ging een comic shop verkennen terwijl de andere groep een bezoek ging brengen aan comic artiest John Bolton. We namen de zwarte lijn van de metro naar de buitenwijken van de stad waar we met John afgesproken hadden. Hij pikte ons met zijn auto op van de metro en we reden naar zijn mooie huis in een van de buitenwijken van Londen.

Hier kregen we als eerste een kop thee te drinken en raakten en gesprek met de erg sympathieke artiest. Al gauw gingen we naar zijn werkkamer die, naast de tekentafel, een chaos aan spullen had. Zo was er een uitgebreide collectie aan laser pistolen en een mooie set van opgezette insecten die hij van Clive Barker had gekregen. Wat opviel was dat in het huis bijna geen schilderijen van hemzelf hingen. De enige uitzondering was de cover van someplace strange waar hij erg trots op was. De rest van zijn werk vond hij niet goed genoeg om aan de muren te hangen.

Al gauw waren we in een zeer geanimeerd gesprek gewikkeld met John en hij toonde ons de pagina's waar hij op dat moment mee bezig was. Die bestonden aan de ene kant uit de man-bat serie die hij voor DC aan het maken was en aan de andere kant aan de diverse schilderijen die hij voor trading card sets maakte. De laatste waren een openbaring voor ons want het bleek dat hij deze op diverse lagen schilderde. De laagste laag was een naakt vrouwen lichaam en daarover heen lag een transparant laag waar hij de kleding op schilderde. Onder het bezoek namen wij hem een interview af voor ons comic informatieblad de Nuff Said en na een zeer geslaagd beziuk verlieten wij huize Bolton om ons wederom bij de rest van de groep te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten